ŠTETA SE JOŠ ZBRAJA / Šef C.I.O.S-a Petar Pripuz za RTL: 'Požar je podmetnula politika kako bi se srušio Bandić'

Šteta najnovijeg požara iznosi 20 tisuća kuna. Izgorjelo je, sumnjaju, 50 tona glomaznog otpada, a svi nadzori do sad su pokazali, kako rade po propisima

11.6.2018.
18:03
VOYO logo

Očevid je potvrdio kako je požar u tvrtki C.I.O.S. izazvan namjerno - izvijestila je zagrebačka policija koja nastavlja krim istraživanje i pokušava utvrditi krivca. 

Predsjednik uprave C.I.O.S. grupe Petar Pripuz za RTL  je rekao kako je to djelo profesionalaca te da iza svega - stoji politika. Točnije, protivnici koji preko njega žele eliminirati Milana Bandića s kojim C.I.O.S. ima milijunske ugovore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> FOTO, VIDEO U Zagrebu izbio još jedan požar: Opet gori CIOS Petra Pripuza 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zagreb je NAŠ: 'Ne vjerujemo C.I.O.S.-u, ovo je četvrti požar na istoj lokaciji, nešto je sumnjivo'

Objavljene su i snimke s nadzornih kamera, a čelni ljudi tvrtke uvjereni su kako je požar podmetnut tim više što se početak zgarišta nalazi tik uz metalnu ogradu koja ograđuje sjedište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je nešto upalio i bacio preko ograde", uvjeren je predsjednik uprave C.I.O.S.A. Petar Pripuz.

Iako snimka ne prikazuje sve detalje, jasno se vidi kako se požar u nekoliko sekundi rasplamsao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To može napraviti samo netko tko je vrlo profesionalan da se tako nešto brzo razbukta, s kojim sredstvima, ja to ne znam,ali prepuštam to institucijama ove države", tvrdi Pripuz.

Ovo je, kaže, već četvrti požar njegove tvrtke, a nikad nije, dodaje, dobio odgovor tko stoji iza toga. Smatra da se radi o političkom motivu nekih koji žele zauzeti pozicije u obračunu sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na koga konkretno mislite?", upitali smo Pripuza.

“Iz ove izjave se puno njih prepoznaju koiji napadaju i koji misle da to znaju bolje od gospodina Bandića...”, kaže nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok aktivisti tvrde kako treba istražiti odnos grada Zagreba i C.I.O.S.-a, gradonačelnik o požaru odgovara u svom stilu.  

"Vi morate znati da razgovarate s gospodinom Bandićem. Gradonačelnik Bandić nikad ne komentira ničije izjave, pa ni gospodina Pripuza. Očekujem da će policija obaviti svoj dio posla", znakovit je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dok je odgovarao na naša pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iako Pripuz priznaje kako je s Bandićem prijatelj 25 godina, za poslovne odnose - dodaje - to nema nikakve veze, jer ugovore je tvrtka C.I.O.S. imala s mnogim drugim gradovima i Ministarstvima.

"Naš privatni odnos je naš privatni odnos i ne može biti razlog da nas se zbog toga hapsi", ističe Pripuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta najnovijeg požara iznosi 20 tisuća kuna. Izgorjelo je, sumnjaju, 50 tona glomaznog otpada, a svi nadzori do sad su pokazali, kako rade po propisima.  

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo