DOSADILI MU BRODOVI / Šef državne firme (HDZ) kupio avion, iznenađen je zašto to nekoga zanima: 'Pa star je više od 40 godina'

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Predsjednik uprave ACI-ja, Kristijan Pavić nedavno je kupio 43 godine star avion po cijeni prosječnog automobila, a za to mu je uz ušteđevinu trebao i kredit

5.7.2022.
9:48
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Predsjednik uprave ACI-ja, Kristijan Pavić, kupio je avion, a iznenađen je interesom javnosti za svoju novu akviziciju, javlja Novi list.

U svojoj imovinskoj kartici nedavno naveo i vlasništvo nad 43 godine starim avionom Piper PA-28, koji je platio 262.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno je da sam početkom godine kupio avion. Radi se o manjem avionu, koji koristim isključivo u rekreativne svrhe, privatno. Dozvolu za upravljanje zrakoplovom stekao sam prije dvije godine. Vrijednost aviona je navedena u mojoj imovinskoj kartici, iznosi 262.500 kuna, što je vrijednost jednog automobila. Sve je uredno navedeno i prikazano", rekao je Pavić za Novi list iznenađen interesom medija za njegov zrakoplov te kaže da je avion star 40 godina.

Avion je platio kreditom, dok je manji dio dao u gotovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled imovinske kartice

Uz avion, Pavić u imovinskoj kartici navodi plaću od 24.362 kune neto. Zajedno sa suprugom vlasnik je stana u Dubrovniku vrijednog 780.000 kuna. Njegova supruga u vlasništvu ima osam godina star Audi A3 i dva građevinska zemljišta u Župi dubrovačkoj. Pavić je član HDZ-a, a završio je Pomorski fakultet.

Pavića su novinari pitali i u kojoj je fazi ACI Air, odnosno pokretanje hidroaviosnkih letova između ACI-jevih marina i gradova na obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Studija isplativosti projekta ACI Air je nedavno revidirana, s obzirom na to da je rađena u vrijeme prije pandemije, a od tada su se bitno promijenile okolnosti na tržištu, kao i cijene praktički svega. Zbog toga je bilo potrebno napraviti opsežnu reviziju, koja je pokazala da je takav projekt isplativ. O pokretanju projekta na razini uprave još nismo službeno odlučivali, ali to ćemo učiniti u narednom periodu", rekao je Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo