Sedlar Programskom vijeću HRT-a: Ovo je farsa!

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak je nastavilo sa ispitivanjem druge grupe kandidata za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, njih još 10 jer se jedan kandidat, Jozo Rajkovača, nije pojavio.

22.3.2010.
16:43
VOYO logo

Dok je većina kandidata obavljena iznenađujuće "brzopotezno" (neki od njih nisu iskoristili ni prvih deset minuta za predstavljanje svojih programa), prvi koji je malo zaljuljao očekivani tijek tog predizbornog predstavljanja kandidata bio je Veljko Jančić, koji je iznenadno odustao od kandidature, piše Večernji list.

Kandidat koji je na prošlom izboru dobio najviše (šest) glasova i za dva glasa mu je izmaknula fotelja novog šefa Prisavlja, te se ponovno javio, ovaj put nije ponavljao prošlu prezentaciju nego se kratko osvrnuo na stanje marketinga i financija kuće. Vijećnici su mu potom postavili pitanje o nedavnom nalazu interne revizije o fiktivnim putnim nalozima, a koji su navodno vodili i do njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002040748006Jančić je to odlučno otklonio, objasnivši kako su posrijedi bila samo pogrešno upisana vremena polazaka i povratka sa službenog puta i simbolični iznosi, ali je na kraju rekao kako odustaje od kandidature jer ne želi dalje kočiti izbor ravnatelja kuće.

U nastavku razgovora s kandidatima možda valja izdvojiti još četiri prezentacije: one aktualnog v.d. ravnatelja Josipa Popovca (kojega su vijećnici najviše rešetali pitanjima, a posebno o prošlotjednom "slučaju" s Vrdoljakovim serijalom Tito), direktora programa Hrvatskog radija Duška Radića i vanjskopolitičkog novinara i urednika Gorana Rotima, koji su izložili svoje misije i vizije vođenja kuće, te redatelja Jakova Sedlara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedlar se uz svoje kritičko viđenje o rastakanju posrnulog HRT-a i načina kako da se iz te situacije izađe, oštro obrušio na samo Programsko Vijeće HRT-a.

arti-201003220309006"Ovo ovdje danas je farsa, i vi to svi dobro znate. Kao što svatko od vas zna kojem lobiju ili interesnoj skupini pripada. Upitajte se koliko vam je stalo do stolice u Vijeću, a koliko do promicanja i zaštite općeg dobra. Ponavljam, svjesno sudjelujem u ovoj farsi, ali sam na to pristao jer se jedan sanjarski dio mene ipak nada da ću, kao u nekom dobrom filmu, u vama probuditi iskru poštenja te da ćete u trenutku glasovanja zaboraviti tko vas je instruirao i kome ste što dužni. Jer najviše biste morali biti dužni hrvatskom narodu koji očekuje poštenje i nepristranost ove kuće", rekao je Sedlar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće će u 16 sati početi proceduru izbora, a koliko će to potrajati i hoće li Prisavlje napokon dobiti trajnog ravnatelja, vidjet ćemo u nastavku dana.

Prethodni članci:

arti-201003190554006 arti-201001260437006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo