SAČEKUŠA NAKON JADRANSKOG DERBIJA: / Huligani postavili barikade i napali navijače kamenjem: 'Grote su letjele na sve strane'

Image
Foto: Facebook/Mladi rudar

Nakon jadranskog derbija Hajduka i Rijeke u mjestu Bunica nedaleko Novoga Vinodolskog nešto poslije ponoći napadnuto je nekoliko kombija s navijačima Rijeke.

12.3.2017.
13:25
Facebook/Mladi rudar
VOYO logo

'Očito je da su nas pratili još od Splita, ali nisu imali hrabrosti napasti i dok smo bili u koloni i dok smo mogli zajednički reagirati. Osim toga dobro su znali da je većina pripadnika Armade na Bijelom brodu tako da su ciljali na onaj manji dio navijača koji je išao cestom.

Prepriječili put vozilima

Kod Žute Lokve smo se malo razišli, dio navijača je otišao preko Bosiljeva, dio se spustio u Senj pa zaostao na pumpi. Dočekalo nas je u Bunici pedesetak pripadnika Torcide, automobili su bili splitskih, šibenskih, zadarskih, zagrebačkih i karlovačkih tablica. Blokirali su nam put s obje strane tako da smo morali u klasični proboj kombijem kroz masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grote su letjele sa svih strana, kombi nastradao, ali većina se ipak izvukla samo s ogrebotinama. Napali su koliko smo čuli i poslije nas neke kombije i automobile, a barem koliko mi znamo nitko nije teže stradao', ispričao je za Novi list jedan od navijača Rijeke.

Mladi rukometaši Labina ni krivi ni dužni stradali su ovoj sačekuši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MASKIRANI HULIGAN PRENOĆIO U POLICIJI: /

Sudac mu izrekao prvu kaznu, evo za što ga se sve tereti

Image
MASKIRANI HULIGAN PRENOĆIO U POLICIJI: /

Sudac mu izrekao prvu kaznu, evo za što ga se sve tereti

Nedužni stradali na cesti

'Mi smo valjda prvi naletjeli jer dugo je ispred nas vozio punto splitskih tablica i priječio nam put da ih prestignemo. Na kraju smo u jednom zavoju ispred Novog Vinodolskog izbjegli u zadnji trenutak bačvu na cesti, grote su poletje oko nas, ali smo se probili. Međutim, naš drugi kombi, također s pulskim tablicama, koji je malo zaostao teško je stradao. Zamislite dečke od 16-17 godina koji spavaju u kombiju i odjednom se nađu pod kišom kamenica. Vjerujte da nismo uopće znali o čemu se radi. Vraćali smo se iz Zadra s naše prvenstvene utakmice. Sreća da nitko nije teže stradao, ali su djeca još uvijek u šoku. Prijavili smo sve policiji, koja nam je rekla da nismo jedini', opisao je za Novi list jedan od čelnika labinskih rukometaša.

'Kako pojedinci nikad neće shvatiti da svojim postupcima mogu nauditi nedužnim ljudima? Ljudima koji nisu krivi za njihove frustracije prema određenom savezu, klubu, navijačkoj skupini. Nadajmo se da će ovi huligani snositi kako takve posljedice i da se takve stvari više neće ponavljati', objavili su iz kluba Mladi rudar na svom profilu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo