SDSS ODRŽAO KONFERENCIJU ZA MEDIJE: / Kažu da će 'još jednom razgovarati pa odlučiti izlaze li iz koalicije'; pitanja novinara nisu dopustili

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDSS je nakon Predsjedništva stranke održao konferenciju za medije osvrčući se na nedavne napade na pripadnike srpske nacionalne manjine, ali i na izjave Milorada Pupovca

2.9.2019.
14:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas je održana sjednica Predsjedništva SDSS-a, nakon koje je uslijedila i konferencija za medije, na kojoj novinari nisu mogli postavljati pitanja. N1 javlja kako je Boris Milošević na početku iznio detalje novog incidenta u Biljanima Donjim.

Dragana Jeckov je rekla kako je na Predsjedništvu stranke bilo riječi o aktualno-političkoj situaciji i okolnostima u kojima stranka djeluje. Dodala je i kako je izglasana jednoglasna podrška predsjedniku stranke Miloradu Pupovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija zasad na okupu

"Dogovoreno je da se razgovara i da se o tome obavijeste koalicijski partneri. Još jednom ćemo, na korektan način, razgovarati, pa održati sjednicu Glavnog odbora SDSS-a i donijeti odluku koju svi očekuju - ostajemo li ili izlazimo iz koalicije", rekla je Jeckov.

Niz osuđujućih reakcija uslijedio je nakon Pupovčeva intervjua u kojem je Hrvatsku nazvao faktorom nestabilnosti te je usporedio s NDH. Nakon sastanka vrha HDZ-a početkom prošloga tjedna, premijer Andrej Plenković nazvao je tu izjavu neprimjerenom, zbog čega je i razgovarao s Pupovcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC OŠTAR U INTERVJUU ZA RADIOSARAJEVO: /

'Hrvatska je crna ovca i faktor nestabilnosti u regiji, ovdje se rehabilitira ustaštvo'

Image
PUPOVAC OŠTAR U INTERVJUU ZA RADIOSARAJEVO: /

'Hrvatska je crna ovca i faktor nestabilnosti u regiji, ovdje se rehabilitira ustaštvo'

Osuda predsjednice

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDRA-e u petak je od Pupovca zatražila javnu ispriku zbog "sramotnih izjava", a u suprotnom od premijera traže da raskid koalicije sa SDSS-om. Reagirala je i predsjednica.

"Ta je izjava u najmanju ruku bezobrazna, a rekla bih i vrlo neodgovorna. gospodin Pupovac iznio je, nažalost, niz neistina na račun vlastite države. On mora shvatiti da je on zastupnik u Hrvatskom saboru, da predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj, hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo