SDP-OVCI KOJI SU OBOŽAVALI MILANOVIĆA, A PREŠLI BANDIĆU ZGROZILI: 'Ja s tim ljudima više ne mogu ni kavu popiti'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
17.12.2018.
9:56
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Čak i dio SDP-ovaca koji se sukobio s Davorom Bernardićem i u njegovoj su nemilosti, neugodno je iznenađen i kritički raspoložen prema članovima stranke i saborskim zastupnicima koji su zadnjih mjeseci napustili stranku i prebjegli u druge klubove zastupnika, ponajviše u jato Milana Bandića. Budući da je većinom riječ o ljudima koje se smatralo duboko privrženima bivšem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, dio SDP-ovaca smatra da bi se i on trebao očitovati o tim prebjezima, a prvi je to javno rekao Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

U Bandićevu stranku odnosno saborski Klub zastupnika iz SDP-a su dosad otišli, , a ovoga vikenda to je učinila i dojučerašnja dugogodišnja članica stranke iz Rijeke Ana Komparić Devčić. Za potonju se navodno govori, piše Novi list, da je u petak navečer SMS-porukom obavijestila Milanovića da odlazi iz stranke, ali mu ne otkrivajući kamo, na što joj je on, navodno, kratko uzvratio - "nemoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ DOBIO I 78. RUKU U SABORU: /

Ronko prešao Bandiću i poručio Bernardiću: 'Dok si u SDP-u podržavat ću ovu Vladu'

Image
PLENKOVIĆ DOBIO I 78. RUKU U SABORU: /

Ronko prešao Bandiću i poručio Bernardiću: 'Dok si u SDP-u podržavat ću ovu Vladu'

SDP-OVCI SU LJUTI ZBOG PRELAZAKA BANDIĆU: Jovanović: ‘Gadljivo do bola’; Bauk prozvao Zorana Milanovića

"Ja s tim ljudima više ne mogu popiti kavu ili pivo"

"Imate Marija Habeka, koji je otišao HNS-u, koji je doslovno obožavao Milanovića, divio mu se. Ana mu je, pak, bila u Rijeci glavni borac protiv Zlatka Komadine. Kad smo u Klubu zastupnika skupljali potpise kojima smo tražili ostavku Davora Bernardića, Ana je najrevnije nagovarala sve da se potpišu. A danas je članica Kluba nikog drugog nego Milana Bandića, nevjerojatno", čude se SDP-ovci koji su o tom "fenomenu" govorili za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je politički fenomen, bili su naši zastupnici, a sada podržavaju Vladu HDZ-a i to kroz Klub čovjeka kakav je Bandić. Ali, sve što mogu reći je da ne znam što je to sa SDP-om. Pretpostavljao sam cijelo vrijeme da dijelimo isti svjetonazor, ali bio sam očito u krivu. Ja se više s tim ljudima ne mogu ni privatno naći, popiti kavu ili pivo. Kad se izgubi liderstvo u stranci, ona zapada u krizu u kojoj ljudi različito reagiraju i neki se ne mogu nositi s tim. Razumijem to, ali da dio naših zastupnika radi ovo ne mogu si objasniti", kazao je Siniša Hajdaš Dončić koji je ljetos, skupa s Peđom Grbinom, Mihaelom Zmajlovićem i Vedranom Babićem, suspendiran sa stranačkih funkcija zbog sukoba s Bernardićem.

Hajdaš Dončić očekuje od Milanovića da se ne drži po strani i da kaže nešto o SDP-ovim prebjezima Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da je Milanović sastavljao naše izborne liste, vjerojatno bi u ovoj situaciji trebao komentirati činjenicu da ti zastupnici prave ovakve obrate", dodao je Hajdaš Dončić.

"Zoran im je dao šansu, a oni su je ovako iskoristili"

I njegov suspendirani kolega, potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je nedavno podržao moguću Milanovićevu kandidaturu za predsjednika Republike, smatra da se Milanović treba očitovati o prebjezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi jako lijepo da se Milanović očituje, osudi postupke tih bivših SDP-ovaca i pozove ih da ne licitiraju njegovim imenom, što je u svom oproštajnom pismu učinila Ana Komparić Devčić. To bih ja na njegovu mjestu napravio", kazao je Grbin za Novi list kojemu je također neshvatljivo hrljenje nekih bivših SDP-ovaca Bandiću.

"Ostavlja sve ovo grozan dojam o SDP-u, govori sve najgore o našoj stranci. No, jednostavno ne znam zašto je to tako", kaže Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima, doduše, i onih koji smatraju da je Milanovićevo očitovanje o prebjezima koji se na njega pozivaju - nepotrebno. Jedan od njih je zastupnik Željko Jovanović.

"Svi su oni osramotili i Zorana i SDP. Zoran im je dao šansu, a oni su je na ovakav način iskoristili. I još se pozivaju na njega dok odlaze Bandiću. Na Zoranovom bih mjestu bio ne samo nesretan nego i bijesan. Ali, mislim da nema potrebe da se on oglašava o ovome. Nije to problem njega nego tih ljudi, koji su se, ispada, lažno ponašali dok su bili uz Zorana", smatra Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo