SDP-OVAC POZITIVAN NA KORONAVIRUS; Ostojić je sa zaraženim bio u kontaktu i poručuje: 'Idem u samoizolaciju'

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Zasad su svi testovi drugih zaposlenika kao i pacijenata s tog odjela negativni

26.6.2020.
14:23
Dubravka Petrić/PIXSELL
VOYO logo

Adriano Friganović, glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb, te predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan je na koronavirus.

"S obzirom na medijske napise slobodan sam vas izvijestiti o činjenicama vezanim za moju infekciju virusom COVID 19. U srijedu, 24. lipnja dobio sam kliničke simptome na osnovu kojih sam kao zdravstveni radnik, između ostaloga, posumnjao i na COVID 19 infekciju. Stoga sam se sljedeći dan testirao i jučer u kasnim večernjim satima saznao da sam pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah sam izvijestio sve nadređene na KBC-u Zagreb, epidemiološku službu kao i bliske kontakte. Nadalje, izvijestio sam i sve kontakte, među ostalim i stranačke kolegice i kolege s kojima sam u nedjelju i ponedjeljak polagao vijence na otvorenim prostorima u povodu Dana antifašističke borbe. Osjećam se dobro, na kućnom sam liječenju i nadam se da nitko od mojih kontakata neće biti pozitivan na COVID 19", priopćio je Friganović.

Image
JE LI BERNARDIĆ DOBRO? Danas je šmrcao i uzdisao na konferenciji za novinare: /

'Alergija me ubija, ispričavam se'

Image
JE LI BERNARDIĆ DOBRO? Danas je šmrcao i uzdisao na konferenciji za novinare: /

'Alergija me ubija, ispričavam se'

Još jedan SDP-ovac u samoizolaciji

O svemu se oglasio i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jurica Galoić/PIXSELL

"Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući da sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Tijekom dana sam pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim kako mi se nitko nije javljao na telefon, samoinicijativno sam proveo testiranje, a o nalazu ću izvijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirao sam i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.Podsjećam, da sam javnost već izvijestio kako sam početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i nalaz je bio negativan. Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić", pisalo je u priopćenju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo