SDP-OVAC OBUHVAĆEN ISTRAGOM POJMA NEMA ZAŠTO JE POD SUMNJOM: 'Sve sam doznao preko medija, valjda će mi netko javiti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ističe kako ga policija nije kontaktirala, ali da je u potpunosti dostupan svim organima vlasti

17.9.2020.
12:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Rano jutros krenula je velika policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba među kojima je i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. Pod sumnjom je i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik HDZ-a Dražen Barišić te gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik SDP-a VinkoGrgić.

"Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem koje policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije", priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆEN ŠEF JANAFA: /

Sumnja se da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita! U aferu upleteni jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov saborski zastupnik

Image
UHIĆEN ŠEF JANAFA: /

Sumnja se da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita! U aferu upleteni jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov saborski zastupnik

O svemu doznao preko medija

Ipak, SDP-ovac obuhvaćen istragom saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške kaže da nema pojma o akciji te da je o svemu doznao preko medija.

"Ne znam o čemu se priča, zbunjen sam, ono što sam saznao, saznao sam preko medija. Spominju se određene radnje u aferi Janaf. Kao gradonačelnik vam mogu reći da grad Nova Gradiška nema nikakve odnose, niti poslovne ni gospodarske s tim, kao ni ja osobno", rekao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda će mi netko javiti... Kovačevića znam, bilo smo prije tri, četiri godine na kavi ili u zajedničkom društvu, ali mislim da nemam ni njegov broj. Grad Nova Gradiška ni ja kao gradonačelnik nemamo nikakvih odnosa s Janafom", ponovio je Grgić.

'Naši javni natječaji besprijekorni, to je pokazala i revizija'

Ističe kako ga policija do sada nije kontaktirala. "Malo sam iznenađen, moram vidjeti gdje se mogu informirati. Ako negdje trebam otići, ja ću otići, stavljam se sustavu na raspolaganje, neka sustav radi svoj posao", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koja je također obuhvaćena istragom, radila kakve poslove za Grad Nova Gradiška, odgovorio je: "Oni se stalno javljaju na javne natječaje, do sada su dobili jedan. Radili su reciklažno dvorište. Bila je nedavno i javna nabava za bazene i to nisu dobili. Naše javne nabave su besprijekorne, dobili smo bezuvjetne revizije za poslovanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo