NA POMOLU NOVI IZBORI? / SDP-ovac objasnio zašto je pukla koalicija s Možemo! i koja je razlika između Tomaševića i Bandića: 'Sve se može podvući jednom riječju'

Image

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića čeka još izazovniji period

12.9.2022.
13:24
VOYO logo

U tijeku je formaliziranje ostavke na mjestu predsjednika odbora za komunalno gospodarstvo što se mene tiče, ali i kolegice Dine Vasić na mjestu predsjednice odbora za financije. Tim je riječima saborski zastupnik Renato Petek u N1 Studiju započeo razgovor oko raskida suradnje između SDP-a i Možemo! u Zagrebu.

"Kako sporazuma više nema, a on je regulirao sva mjesta unutar Gradske skupštine, s pravom je Viktor Gotovac tražio da se ponište i na drugi način reguliraju pozicije unutar Gradske skupštine", kazao je pa je pojasnio zašto je došlo do prekida suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUCA VLADAJUĆA KOALICIJA U ZAGREBU /

Razdor između Možemo! i SDP-a izazvao i kredit od 240 milijuna eura, evo detalja zaduženja…

Image
PUCA VLADAJUĆA KOALICIJA U ZAGREBU /

Razdor između Možemo! i SDP-a izazvao i kredit od 240 milijuna eura, evo detalja zaduženja…

Ne postoji povjerenje

"Što se tiče dosadašnjeg načina rada, analizom koja je trajala više od šest mjeseci uvidjeli smo se da se na ovaj način ne rješavaju problemi u gradu, da ne postoji povjerenje među partnerima jer je došlo do raznih situacija oko informiranja i planiranja. No, to ne znači da SDP neće podržavati sve dobre prijedloge gradonačelnika", poručio je te je odgovorio na pitanje znači li to da SDP više nije u vladajućoj većini.

Image
Foto: Pavao Bobinac

"Sporazum se odnosio na sve u Klubu. Nadam se da se neće ponoviti 2018. kad su se pojavili Bandićevi žetončići. Hoće li danas doći do nekih promjena, vidjet ćemo", kazao je te se je odbacio informacije da je zbog raskida došlo zbog Rimčeva projekta s robotaxijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evaluacija suradnje trajala mjesecima. SDP je ponudio brojna rješenja za gradske probleme po pitanju transparentnosti, poboljšanja situacije osoba s invaliditetom, no jako malo toga je krenulo u realizaciju, a praktički nijedna nije realizirana. U prvom mjesecu su donijeli odluku da se treba poboljšati situacija pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju. Krenula je školska godina, prvi tjedan su pomoćnici radili bez edukacije i s privremenim ugovorima. Nije se učinio ni taj pomak, a bilo je puno ozbiljnijih i važnijih", kazao je i nastavio.

'Razlika s Bandićem'

"No, sve se to može podvući riječju da ne postoji povjerenje, da je došlo do tolikih razlika da nema povjerenja između partnera, a to na kraju samo šteti Zagrebu i Zagrepčanima", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, naglasio je i da da gradonačelnik Tomislav Tomašević ima i nekih dobrih poteza pa komentirao po čemu se razlikuje od prethodnika Milana Bandića.

“Gradonačelnik nikog ne vrijeđa, novinarke ne trpe seksizam, nema upita ni sumnje da postoje neka mita i korupcije. No, s druge strane, svjedočio sam da se obećavalo raskidati ugovore s Petrom Pripuzom, a na kraju sad imamo šest ugovora, okvirnih sporazuma, a za vrijeme Bandića su bila četiri", kazao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike