SDP-ova županica lagala o plaći u imovinskoj kartici

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je sukob interesa sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić- Merzel, budući da je od 2005.

17.2.2010.
21:54
VOYO logo

Povjerenstvo je županici Marini Lovrić-Merzel odredilo i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Naime, županica Lovrić-Merzel je umjesto 19 tisuća kuna, kolika joj je bila neto plaća, u imovinskoj kartici godinama prijavljivala oko 14 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju će odluku saborsko Povjerenstvo javno objaviti u nekom od lokalnih glasila u Sisačko-moslavačkoj županiji na trošak dužnosnice, koju je za sukob interesa Povjerenstvu prijavio čelnik HDZ-a u toj županiji Ivan Šantek.

Članovi saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Vlaho Bogišić i Krunoslav Markovinović izrazili su zaprepaštenje visinom plaće sisačko-moslavačke županije, ali i dugogodišnjim neistinitim prikazivanjem toga iznosa gdje mjesečna razlika stvarnog i deklarativnog iznosi gotovo šest tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan najavio je da će za 40 načelnika općina i gradonačelnika zatražiti obustavu isplate plaća i naknada dok ne dostave svoje imovinske podatke, budući da to nisu učinili niti nakon ponovljenih poziva i upozorenja Povjerenstva te drugih sankcija.

Povjerenstvo je također utvrdilo kako saborski zastupnik Boris Kunst nije u sukobu interesa, kao što je to bilo navedeno u anonimnoj prijavi prema kojoj u imovinsku karticu nije prijavio vlasništvo kuće u Remetama i stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunst je, doduše, u zemljišnim knjigama upisan kao vlasnik, ali dostavio je dokumente koji to opovrgavaju jer je tu imovinu prodao, rekao je Kačan, dodavši kako je stan u kojem Kunst živi, njegova supruga dobila na korištenje od Grada Zagreba kao dugogodišnja gradska zaposlenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo