TOTALNI RASKOL / SDP-ov klub zastupnika raspada se zbog Grbinove čistke? 'Tako ljude torpedirati je strašno'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Saborska zastupnica Vesna Nađ poručila je da će slijediti Davora Berardića ako odluči napustiti SDP-ov Klub

30.7.2021.
11:25
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Veliki potres u SDP-u izazvala je odluka predsjednika stranke Peđe Grbina da izbaci petero viđenijih članova. Najviše je kritika dobio zbog izbacivanja bivšeg ministra i šefa zagrebačke organizacije, Gordana Marasa.

I Predsjedništvo stranke, koje također čine uvaženija SDP-ova lica, ne gleda blagonaklono na taj Grbinov potez. Čak štoviše, tvrde da ih on nije niti informirao o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKE ODLUKE /

SDP-ovo Predsjedništvo nije znalo za izbacivanje Marasa i ekipe? 'Ovo nije mala stvar, a ja o svemu čitam iz medija'

Image
TEŠKE ODLUKE /

SDP-ovo Predsjedništvo nije znalo za izbacivanje Marasa i ekipe? 'Ovo nije mala stvar, a ja o svemu čitam iz medija'

"Ovo nije mala stvar, ovo su teške odluke, i ja naprosto ne mogu ništa ni komentirati dok nas predsjednik stranke ne informira. Mi o svemu čitamo iz medija. Na prošloj sjednici nisam bio, jer sam bio u Bruxellesu, pa sam mislio da je Predsjedništvo o svemu ovome već glasalo. Ali ako po statutu i ne mora glasati, da nas se barem informira. Ja sam tu i čekam", rekao je za Novi list Predrag Fred Matić.

Bivši šef stranke, Davor Bernardić, nazvao je odluku svog nasljednika "luđačkom" te podsjetio da je Grbin obećao da takvih poteza neće biti. Sukob između klanova Grbina i Bernardića tinja već neko vrijeme, a sad su se u javnosti pojavile i spekulacije da će se saborski Klub zastupnika SDP-a, nakon ovog poteza - raspasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Bero odluči otići iz Kluba zastupnika SDP-a, onda idem i ja! Dio Kluba će sigurno slijediti Beru. I ja isto! Ne možemo biti takvi da ljude ostavimo na cjedilu. Što im je Zvane kriv? Bio je član predsjedništva Trešnjevke jug. Htjeli su se riješiti Nikše jer je predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a onda su još dodali Zvanu da ne bude preočito.

Tako ljude torpedirati je strašno. Nisu oni jučer došli u stranku. Oni su živjeli socijaldemokraciju dok Peđa još nije bio u SDP-u!", poručila je za Jutarnji Vesna Nađ, SDP-ova saborska zastupnica, koja je u vrijeme Vlade Zorana Milanovića bila desna ruka tadašnjem ministru branitelja Fredu Matiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo