KONTRA OPORBE / SDP bi mogao bojkotirati rad Sabora: spremni su i na rušenje ministra Marića i ministrice Dalić

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

U SDP-u smatraju kako je bojkot Sabora najbolji odgovor ako dođe do zaustavljanja rada Povjerenstva

22.10.2017.
13:51
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Spriječi li HDZ-ova vladajuća koalicija početak rada Istražnog povjerenstva o Agrokoru, SDP će vjerojatno bojkotirati rad Sabora i pozvati ostatak opozicije da im se pridruži, piše Jutarnji list.

Dva izvora iz vrha SDP-a jučer su potvrdila kako ideja o bojkotu Sabora ima priličan broj pristaša u vodstvu SDP-a, iako o toj temi nisu raspravljali članovi Predsjedništva i Kluba zastupnika, a SDP također namjerava pokrenuti novu interpelaciju protiv ministra financija Zdravka Marića, vjerojatno i Martine Dalić, s obzirom da ih opozicija smatra odgovornim za financijsku krizu u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je prisiljen čekati šest mjeseci kako bi pokrenuli novu interpelaciju jer mora proći šest mjeseci od prethodne interpelacije. U SDP-u smatraju kako je bojkot Sabora najbolji odgovor ako dođe do zaustavljanja rada Povjerenstva.

“HDZ je pupčanom vrpcom povezan s Agrokorom i Todorićem, i to možemo dokazati u saborskoj istrazi. Znamo i kako je Dalić upletena u tajne pregovore s Todorićem, zbog čega moramo provjeriti koliko je o svemu znao premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremamo se za prvu sjednicu, naši ljudi se sastaju sa stručnjacima koji znaju kako je funcionirala sprega Agrokora i vlasti i ako Vlada onemogući rad Povjerenstva, bojkot postaje realna opcija”, rekao je Bernardićev suradnik Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo