kardinalski blagoslov / Sastali se Bozanić i Plenković, kardinal podržao izgradnju novog stadina na Maksimiru

Image

Naime, Crkva je vlasnica dijela zemljišta na kojem je sadašnji stadion te se zbog toga moraju riješiti imovinsko-pravni odnosi. Zagrebačka nadbiskupija objavila je kako je kardinal Bozanić izrazio spremnost na suradnju i otvorenu podršku

20.1.2023.
20:32
VOYO logo

Kardinal i nadbiskup zagrebački Josip Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković danas su bili na sastanku te je jedna od tema bila i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju stadiona u Maksimiru.

Kako su izvijestili iz Zagrebačke nadbiskupije, premijer i nadbiskup razgovarali su na sastanku i o obnovi sakralnih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije gdje radovi zadovoljavajuće napreduju. Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a za potrebe obnove katedrale i drugih crkvenih objekata", navodi se u objavi.

Image
Što je preduvjet? /

Zagrebački dogradonačelnik otkrio plan: Evo kada se ruši stadion na Maksimiru

Image
Što je preduvjet? /

Zagrebački dogradonačelnik otkrio plan: Evo kada se ruši stadion na Maksimiru

Prenose da je Plenković istaknuo namjeru Vlade da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih drugih dionika, posebno "uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona na Maksimiru. Uz jasnu podršku i namjeru da se što skorije krene u izgradnju stadiona, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje", objavili su.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali i Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo