Spaladium nakon devet godina / Saračević najavio osam paklenih utakmica: 'Važno je da su Alilović, Karačić i Buntić ponovo tu, oni donose sigurnost i iskustvo'

'Arena je prazna, ali fenomenalna je. Sve će to biti drukčije kad počne prvenstvo, kad krene ludnica', najavio je izbornikov pomoćnik iz Spaladium Arene za RTL Danas

1.1.2018.
19:24
VOYO logo

Hrvatski rukometaši u ponedjeljak navečer, koji sat po dolasku, odradili su prvi trening u splitskoj Areni. O prvim dojmovima iz domaćina prvog kruga hrvatskim rukometašima razgovarali smo s RTL-ovim starim znancem, sada pomoćnikom Line Červara, Zlatkom Saračevićem.

Kako izgleda povratak u Spaladium Arenu nakon devet godina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena je prazna, ali fenomenalna je. Sve će to biti drukčije kad počne prvenstvo, kad krene ludnica.

U Splitu su sada 22 igrača, ali konačan popis brojat će 16 ljudi. Koliko je teška ta zadaća za stručni stožer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radit ćemo drugu fazu priprema, s puno većim naglaskom na taktici i pripremi utakmica. Baziramo se na prvu utakmicu. Imamo 22 igrača i mogućnost da u tijeku prvenstva mijenjamo po dvojicu. Svi ti igrači koji su ovdje, ako i ne budu odmah u planu, imaju kroz prvenstvo šansu da zaigraju i naprave ono što se očekuje.

Što spremate za završni dio priprema? Lino Červar je najavio povratak stare hrvatske obrane 3-2-1, može li to biti naš adut na prvenstvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremamo tri obrane, i 6-0 i 5-1 i radimo na toj agresivnoj obrani. Koliko ćemo koju koristiti ovisit će o protivnicima i stanju na terenu. Važno je da sve tri pripremamo, na tome se puno radilo još u petom i šestom mjesecu lani na pripremama, kao i u Ivaniću. Sad smo konačno kompletni i još uvijek ćemo raditi na fizici, pogotovo do Crne Gore. CIlj je biti sto posto spreman na prvoj utakmici.

Prošle godine Hrvatska je bila na jednu loptu od finala Svjetskog prvenstva, koje su osnovne razlike u odnosu na tadašnju momčad, ne računajući jasno stručni stožer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ona ekipa je imala dobrih trenutaka, bila je na jedan sedmerac do finala. Razlika je ta što se neki igrači koji zadnjih godina nisu bili u planu sada su opet tu. Alilović, Karačić, Buntić, a to su sve igrači koji osim velike kvalitete donose jednu sigurnost, iskustvo koje ćemo trebati. Jer imat ćemo paklenih osam utakmica. Sanjamo tu završnu utakmicu, ali do nje treba doći. Idemo stepenicu po stepenicu pa ćemo vidjeti.

Već u petak je na rasporedu generalna proba, stiže Crna Gora koja će glumiti Srbiju, što možemo očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je utakmica više da se osjeti atmosfera Spaladium Arene nego što će nam to puno značiti u taktičkom dijelu. Volim reći da je najjači taktički trening kad igramo jedni protiv drugih. To je stvarno jedna fenomenalna utakmica. I na ovoj utakmici ćemo nešto pokazati, nešto i sakriti. Nije vrijeme da se pokazuje sve što smo radili, ali osnova svega je da uđemo u Spaladium Arenu, jer od 2009. tu rukometa nije bilo. Danas je prvi trening, trenirat ćemo u pomoćnoj dvorani, jer se Spaladium još priprema.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo