Sara Pukanić uskoro na sudu protiv svoje majke

Sara Pukanić će na sud kako bi se, najjednostavnije rečeno, (dodatno) utvrdilo da njezina majka Mirjana nije udovica ubijenog nakladnika Ive Pukanića.

2.4.2010.
16:48
VOYO logo

Višnja Drenški Lasan, zastupnica Mirjane Pukanić kaže da je Sara podnijela tužbu kojom se traži da sud utvrdi da je tužba koju je Ivo Pukanić pokrenuo protiv Mirjane, tražeći razvod od nje, bila osnovana te da je Pukanić preminuo kao osoba koja je razvedena.

arti-200907070020006"Pravna posljedica, u slučaju da Sara Pukanić dobije tužbu, je ta da Mirjana nije bila zakonita žena Ive Pukanića u trenutku njegove smrti, odnosno da sada nije udovica. Presuda bi imala reperkusiju na podjelu imovine. Kao što je poznato, Pukanić nije iza sebe ostavio oporuku, nego se njegova imovina raspoređuje među zakonitim nasljednicima. Njoj bi trebala pripasti bračna stečevina, odnosno imovina koju je unijela u brak i koja joj je darovana od obitelji, ponajprije majke. Primjerice, ona je prije udaje imala stan koji su prodali i kupili veći, a ne zaboravimo i da je ona radila", nabraja Drenški Lasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Veljka Miljevića tiče, za njega je razvod Pukanićevih je prošlo svršeno vrijeme, a parnica zbog koje će se uskoro na sudu sresti Mirjana i Sara Pukanić samo je završetak procesa koji su Ivo i Mirjana Pukanić pokrenuli jedno protiv drugoga, oko toga kome će pripasti skrbništvo nad Sarom. Podjela imovine je odvojena od tog procesa, ističe.

Podjela imovine

"Njihov brak je razveden na sudskom ročištu 26. svibnja 2008. godine pred sutkinjom zagrebačkog Općinskog građanskog suda Sandrom Artuković Kunšt, potpisali smo ga Nebojša Bestić sa strane Mirjane Pukanić i ja, koji sam zastupao Ivu Pukanića. Niti je tko osporavao taj razvod, niti se tvrdilo da će se pomiriti, nego je zaključeno kako se postupilo po volji stranaka"; kaže Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zbog čega Sara vodi taj postupak kad joj skrbnik ne treba već godinu dana koliko je punoljetna, Miljević odgovara:

"Pa tužbe ne bi trebale ostati visjeti u zraku. Uostalom, stranka Mirjana Pukanić navodno ima svjedoke koji tvrde da su se planirali pomiriti i ne sjećaju se razvoda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drenški Lasan, pak, tvrdi da je Mirjana Pukanić udovica. Kaže i da ne zna je li se Sara Pukanić samostalno odlučila za ovu tužbu, no domeće i da ju to ni ne zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo