'STRUKA JE SMOKVIN LIST, BIRA HDZ' / Benčić o skandalu s kovanicom eura: 'Poznate prakse krađe i plagiranja prenose se dalje i zamataju u novi brend...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Plenković izjavljuje pobjedonosno kako su autori dizajnirali baš ono što je Vlada htjela. Sva tridesetogodišnja povijest ove naše države  reflektirana je u ovom procesu izbora dizajna eura na hrvatski način', rekla je Benčić

6.2.2022.
23:56
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Skandal oko kovanice eura na kojoj se nalazi očigledno ukradena kuna postaje sve veći, a na svojem ga je Facebook profilu komentirala i saborska zastupnica zeleno-lijevog bloka, Sandra Benčić.

"Ovo s kunom na euru je sve. Poznate prakse krađe i plagiranja prenose se dalje i zamataju  u novi brend. Struka je tu smokvin list, bira HDZ. Plenković izjavljuje pobjedonosno kako su autori dizajnirali baš ono što je Vlada htjela. Sva tridesetogodišnja povijest ove naše države  reflektirana je u ovom procesu izbora dizajna eura na hrvatski način", napisala je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije plagijat nego improvizacija

Reakcije na ovaj slučaj pljušte na sve strane, a komentirala ga je i Ira Payer iz Hrvatskog dizajnerskog društva.

"Ja ne bih upotrebljavala riječ plagijat već da to nije dizajn, to je improvizacija jedne mlade i neiskusne osobe. Tu nije bilo stručnog tijela koje je moglo to spriječiti ili prepoznati", kazala je Payer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, pobjednik natječaja osvojio je nagradu od 70 tisuća kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike