Sanadera će izručiti zajedno s dilerima kokaina?

Bivši premijer Ivo Sanader još uvijek u ćeliji zatvora u Salzburgu čeka termin izručenja.

16.7.2011.
11:05
VOYO logo

"Mogu vam samo potvrditi da se Ivo Sanader još uvijek nalazi kod mene u zatvoru. Za sada nemam nikakvih najava o tome kada će biti prebačen u Hrvatsku", izjavio je upravitelj salzburškog zatvora Dietmar Knebel napominjući da će nadležni organi i njega vjerojatno izvijestiti tek neposredno prije samog izručenja.

Sanadera su u petak u pritvoru u Salzburgu posjetili i njegovi hrvatski odvjetnici Goran Suić i Čedo Prodanović. Suić je rekao kako nemaju konkretnijih informacija kada će njihov klijent biti izručen RH, no, po svemu sudeći, to se neće dogoditi tijekom vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalje izručenja dogovaraju nadležni uredi Interpola u Zagrebu i Beču. Hrvatska strana, kao zemlja koja je tražila izručenje, predlaže način i vrijeme izručenja, a na austrijskoj policiji je, ako ne nađu bitne zamjerke dobivenom prijedlogu, da surađuje s hrvatskim kolegama.

Kako doznaje Jutarnji list, transfer će vrlo vjerojatno biti obavljen zrakoplovom, s tim da bi Austrijanci sami trebali odrediti kako će Sanadera transportirati do Beča, odakle postoji izravna redovna linija prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji i mogućnost da se organizira izručenje izvanrednom linijom, možda i iz samog Salzburga. To bi značilo i bitno veće troškove izručenja koje bi snosila Hrvatska. No, prebacivanje u Hrvatsku čekaju još dvije osobe, okrivljene za krijumčarenje 105 kilograma kokaina, a pritvoreni su također u salzburškom zatvoru. Stoga nije isključeno da će svi zajedno biti prebačeni u Hrvatsku.

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107130657006 arti-201107150366006 arti-201107150109006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo