Sanader uoči 'puča' izvadio diplomatsku putovnicu

3.2.2010.
11:43
VOYO logo

Ivo Sanader je diplomatsku putovnicu dobio bez problema, jer na nju ima pravo, baš kao i predsjednik Sabora i predsjednik države, koji je mogu izvaditi i nakon isteka mandata. Sanader je putovnicu izvadio krajem listopada, a njegovim je suradnicima tada, piše Globus, bilo jasno da se bivši premijer namjerava vratiti u politiku, posebno u međunarodne političke aktivnosti.

Tada još nitko ništa nije htio govoriti, no nakon Sanaderovog neuspjelog puča 3. siječnja mnogi su HDZ-ovci počeli otkrivati kako se bivši premijer nastojao 'petljati' u donošenje političkih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan neimenovani Globusov sugovornik tako tvrdi da se Sanader u listopadu tajno sastao s Damirom Polančecom i čelnikom mađarskog MOL-a Zsoltom Hernadijem, i to baš u središnjici HDZ-a. Sugovornik vjeruje kako se na tom sastanku razgovaralo o sudbini Ininog plinskog biznisa.

Također, priča se i kako se Sanader krajem prosinca u Austriji sastao s bivšim direktorom HPB-a Josipom Protegom, koji je uhićen samo nekoliko dana nakon tog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je i priča oko prazne blagajne HDZ-a, koju je vodio Sanaderov prijatelj Mladen Barišić. Da nešto ne štima sa stranačkim financijama potvrdio je i Andrija Hebrang, koji je rekao kako je u predsjedničku kampanju išao s nula kuna.

Inače, otkad je izbačen iz HDZ-a, Sanader se sve rjeđe pojavljuje u javnosti. Više se ne kreće po restoranima u kojima je znao provoditi sate sa svojim prijateljima, nego samo po mjestima koja imaju osiguran direktan pristup automobilom. Dvaput je viđen i u hotelu Westin, a primijećeno je i da se više ne vozi u srebrnom BMW-u koji je godinama koristio, nego u tamnoj Škodi Superb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001310068006 arti-201001260641006 arti-201001120123006 arti-201002020270006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo