ne može dugo stajati i sjediti / Sanader se žalio na bolove i rekao da nije kriv: Prepričao razgovor s Carlom Del Ponte o Gotovini

Prošlu je srijedu suđenje bilo odgođeno zbog nedolaska njegovog odvjetničkog tima

11.2.2020.
10:06
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu. Iznosi svoju obranu u slučaju Fimi media. Na sud je došao nešto prije 10 sati.

Rekao je da ima jako velike bolove u kralježnici, ne može dugo stajati i sjediti. Tražio je pauze nakon svakih 25 do 30 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je obranu započeo objašnjavajući kako je funkcionirao HDZ. Rekao je kako funkcioniraju kao i danas, uz možda neke male promjene.

Popis umjetnina koje je dao, kaže, sastavni je dio njegove obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam kriv, vrlo odlučno odbijam sve navode iz optužnice koja se temelji na konstrukcijama", kazao je Sanader na zagrebačkom Županijskom sudu.

Krivnju je odbacio iznoseći obranu u slučaju koji je prije deset godina pokrenut kao prva i najpoznatija u nizu Sanaderovih korupcijskih afera, a zbog jedne od njih trenutno izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spasio sam Jarnjaka pred Haaškim sudom"

Na bolničkom je liječenju od 7. veljače. 

Kazao je i da je bivšeg glavnog tajnika i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana Jarnjaka spasio pred Haaškim sudom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sanader iznosio svoju obranu u slučaju Fimi media: Žalio se na jake bolove i rekao da nije kriv

Image

Sanader iznosio svoju obranu u slučaju Fimi media: Žalio se na jake bolove i rekao da nije kriv

"Ja sam tog čovjeka doslovce spasio od Haškog suda. Kad smo preuzeli vlast, nazvao sam Carlu Del Ponte, i rekao da ćemo surađivati, da je HDZ normalna stranka i ona je rekla da imam bonus kod nje, rekao sam može li za Antu Gotovinu. Rekla je ne. Kasnije kad sam čuo od Jarnjaka da ga se istražuje, nazvao sam je i pitao za bonus, da ga hoćemo staviti za glavnog tajnika, i nakon dan mi je rekla da možemo.

Jarnjak mi je tada rekao deveto koljeno će ti biti zahvalno za ovo što si učinio, a onda me u ovom procesu lažno tereti", kazao je Ivo Sanader u iznošenju svoje obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga otišli su na pauzu. Nastavak suđenja počeo je time da je spomenuo pokojnu Nevenku Jurak.

"Što se tiče pokojne Neveke Jurak izjavio bih da sam prije početka ovog procesa sreo jednom ili dvaput kada smo tražili marketinšku agenciju da nam pomogne u kampanji. Da sam kojim slučajem Barišića, Mačeka, Pavoševičku i Jurak uvezao u nekakvu organizaciju valjda bismo izabrali agenciju Fimi media", rekao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako nikad nisu bili u nikakvim poslovnim ni privatnim odnosima.

Suđenje je prošlu srijedu odgođeno zbog nedolaska njegovog odvjetničkog tima, Jadranke Sloković i Čede Prodanovića. Sudsko vijeće je nepojavljivanje branitelja ocijenilo odugovlačenjem postupka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo