Sanader s rođakom prao milijune u Austriji?

21.12.2010.
22:37
VOYO logo

''Započeli smo kazneni postupak protiv Ive Sanadera, protiv jedne osobe iz njegove rodbine, i još jedne treće osobe'', rekao je RTL-u glasnogovornik državnog odvjetništva za korupciju u Beču Friedrich Koenig.

Dodao je da je Državno odvjetništvo preuzelo postupak za pranje novca koji se vodi protiv gospodina Sanadera, jednog člana njegove rodbine i možda još jedne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Planiramo ih ispitati, a o sljedećim istražnim postupcima ne smijem govoriti'', kazao je Koenig.

Austrijsko državno odvjetništvo za korupciju sa sjedištem u Beču potvrdilo je da je zaprimilo istražni predmet koji je protiv Sanadera pokrenulo državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave jedne tirolske banke o sumnji za pranje novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jedna tirolska banka podnijela je prijavu za pranje novca, po kojoj postoji mogućnost da Sanader u Tirolu raspolaže računima koji su ''povezani sa sumnjičenjima protiv njega u Hrvatskoj''.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je kako istraga protiv Sanadera u Austriji predstavlja komplikaciju samo kada je riječ o dinamici izručenja. Dodao je da se i u Austriji, ako su ondje počinjena neka kaznena djela, mora odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska je zatražila Sanaderovo izručenje jer ga sumnjiči za udruživanje s ostalim osumnjičenima u korupcijskoj aferi 'Fimi medija' te zbog zloporaba položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija. USKOK je protiv njega pokrenuo istragu, a zagrebački sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i utjecaja na svjedoke.

Sanader se već desetak dana nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu na temelju uhidbenog naloga iz Hrvatske gdje je osumnjičen za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201012200543006 arti-201012200164006 arti-201012210232006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo