Sanader može u Sabor!

Mandatno imunitetno povjerenstvo utvrdilo je da je Ivo Sanader vezano za svoj mandat postupio po propisima te da nema prepreka njegovom povratku u Sabor. Tako u saborske klupe može zasjesti već 22.

20.10.2010.
18:30
VOYO logo

Za raspravu se javio Ivan Drmić iz HDSSB-a koji je demantirao da je spletkario s Vladimirom Šeksom oko povratka Ive Sanadera u Sabor.

"Ja se ne ponašam poput predsjednika Josipovića koji krši zakon, pa onda kaže da je morao", kazao je Drmić i dodao: "Ne cijenim Ivu Sanader, moje je mišljenje poznato široj javnosti, ali zbog toga nemam potrebu glasati ukoliko je to po zakonu", kazao je Drmić. Zaključio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će se on ovim pojačati s obzirom da će imati jednog zastupnika više u Saboru i vjerujem da će do izbora iz dana u dan biti sve jači".

Arsen Bauk (SDP) je poručio da Ivo Sanader "nije potreban SDP-u" i da mu nitko iz te stranke nije pljeskao, niti mu bio zamjenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Sesvečan mu je odgovorio na to da je SDP najavio isti dan kada je Sanader poslao zahtjev za povratak, SDP uputio u Sabor zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

"Ne morate ponavljati baš sve što premijerka kaže", odgovorila mu je na to Gordana Sobol (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratko Gajica (SDSS) je kazao kako je zakonito da Sanader "uznemiri" svoj mandat i da će isključivo zbog toga glasati za taj prijedlog.

Izglasali su njegov povratak jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladenu Barišiću je Mandatno imunitetno povjerenstvo odobrilo aktiviranje i stavljanje u mirovanje zastupničkog mandata. On je 29. rujna 2010. godine razriješen dužnosti državnog tajnika i u roku od osam dana je podnio pisani zahtjev za aktiviranje zastupničke dužnosti.

"Takvih primjera smo imali i u slučaju Zvonimira Sabatija i u ovom sazivu Ivo Sanader, koji je 9. srpnja 2009. godine zamrznuo mandat", izjavio je Sesvečan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010200257006

arti-201010180745006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo