Sanader je zaprepašten, a Polančec je 'izmanipuliran'

Odvjetnik bivšeg premijera kazao nam je što on misli o optužbama da je prodao upravljačka prava nad INA-om MOL-u za 10 milijuna eura. Sanader je zaprepašten lažima na njegov račun. Konsterniran

21.6.2011.
17:33
VOYO logo

"Sanader mi je kazao kako najodlučnije odbacuje navode iz naloga za provođenje istrage o zloporabi funkcija i primanje mita od strane MOL-a. Bio je zaprepašten lažima i konstrukcijama koje se pojavljuju u medijima i smatra ih još jednim u nizu slučajeva u kojima ga terete svjedoci koji lažnim iskazima kupuju slobode i pogodnosti", kaže nam Goran Suić.

Upitali smo ga misli li Sanader pritom na Roberta Ježića, bivšeg šefa Diokija, koji mu je prema napisima iz medija bio veza za ovaj posao i trenutno je, nakon mjeseci provedenih u pritvoru, na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razgovarali o konkretnim svjedocima. No, mogu vam reći da je konsterniran pojedinim napisima u medijima", kaže Suić, a na potpitanje očekuje li još kakve napade na njega s obzirom na broj njegovih suradnika koji su pod istragama, Suić odgovara: "Sve je moguće, spremni smo na sve".

Suić još nije vidio spis

Odbio je komentirati činjenicu da je saborsko istražno povjerenstvo za INA-u pred kojim je svjedočio i Sanader, zaključilo da je za sve probleme s INA-om i upravljačkim pravima zapravo odgovorna vlada Ivice Račana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu to komentirati dok ne vidim spis. Čuo sam se danas s njim nakon što je primio taj nalog za provođenje istrage i nitko ga nije vidio osim njega, uključujući mene, tako da o detaljima ne mogu", kazao nam je Suić.

Što se tiče Sanaderovog povratka kazao je da sve ovisi o državnim organima Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u priopćenju poslanom u utorak potvrdio je da je obuhvaćen novom istragom protiv Sanadera, kojega se tereti da je prmio mito od mađarskog MOL-a. Polančec tvrdi da se, kao i svi članovi Vlade i HDZ-a, osjeća prevareno i izmanipulirano, dodavši da on nema nikakve veze s primanjem i davanjem mita.

"Sve ključne odluke donošene su na Predsjedništvu HDZ-a i na užem kabinetu Vlade RH, i nije mi jasno kako sam opet samo ja osumnjičen. Radio sam u najboljoj vjeri i najbolje što sam znao i kada je Vlada RH usvajala ugovore smatrao sam, kao uostalom i svi ostali članovi Vlade koji su za usvajanje istih glasovali, da su ugovorima zaštićeni vitalni interesi Hrvatske", piše Polančec u priopćenju. (Agencija VLM)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201010150286006 arti-201010110396006 arti-201106210341006 arti-201106210009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo