SAMOUVJERENI PETROV: / 'Most će opet biti uteg koji će odlučiti o formiranju Vlade'

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Uoči službenog početka predizborne kampanje u koju će krenuti iz Osijeka, čelnik Mosta Božo Petrov osvrnuo se na aktualne političke teme i procijenio izglede Mosta na izvanrednim izborima.

14.8.2016.
21:54
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

U razgovoru za RTL Danas najprije se osvrnuo na raspravu koju je u javnosti pokrenuo Mostov tehnički ministar unutarnjih poslovaVlaho Orepić oko mogućeg utjecaja brisanja lažnih prebivališta na status ćirilice u Vukovaru.

Image
VLAHO OREPIĆ: /

'Kad se izbrišu lažna prebivališta, u Vukovaru neće biti uporišta za ćirilicu'

Image
VLAHO OREPIĆ: /

'Kad se izbrišu lažna prebivališta, u Vukovaru neće biti uporišta za ćirilicu'

"Čestitam Orepiću, zakon se mora provoditi"

"Ja u ovom trenutku mogu čestitati gospodinu Orepiću na onome što radi kroz Ministarstvo unutarnjih poslova jer policija provodi zakon RH. Žao mi je što se svaka stvar pokušava ispolitizirati u trenutku. Kad se ista akcija provodila i u dalmatinskom zaleđu i u Zagrebu, o tome ništa nitko nije govorio. Danas, kad se to isto provodi u nekom drugom kraju Hrvatske, kao Vukovaru, javljaju se neki koji pokušavaju steći na tome političke bodove. Tu nema političkih bodova, provodi se zakon, koji se mora provoditi na cijelom teritoriju RH", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je odbacio tvrdnje da time Most zaokreće udesno ulazeći na HDZ-ov teren.

"To što se (zakon) nije provodio 20 godina, ili se provodio selektivno kako je SDP-u ili HDZ-u odgovaralo u trenutku kad su se stvari obećavale, a nisu provodile, to je drugi par rukava. Mi smo, kad smo preuzeli određene resore, zaista krenuli s radom, i to je ono što se vidi. To je ono što gospodin Orepić radi. Bez obzira radilo se to u dalmatinskom zaleđu gdje je svatko od stane desnice prigovarao i nazivao nas različitim imenima, među ostalim komunistima, danas nas nazivaju i ustašama. Nama nije to problem, mi samo provodimo zakon, i to je ono što se treba raditi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

MOST PREDAO LISTE: Petrov se neće sučeliti s Milanovićem, listu u 1. jedinici nosi Orepić

"HDZ i SDP su skupa srušili ovu vladu"

O sedam mjeseci rada Vlade u kojoj je s HDZ-om sudjelovao i Most, kaže da su HDZ i SDP skupa "uspjeli srušiti Vladu prije nego su joj dali šansu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zasluge Mosta u kratkom mandatu Oreškovićeve vlade ubraja plan o gospodarenju otpada, zatim model novog teritorijalnog reustroja lokalnih samouprava "koji je trebao ugledati svjetlo dana u devetom mjesecu" te novi Zakon o kaznenom postupku i Ovršni zakon koje je Ministarstvo pravosuđa, na čelu s Mostovim ministrom, trebalo dati, ali nije imalo priliku.

Ne vidi boljeg kandidata za premijera od sebe

Na pitanje pristaje li na ulogu manjinskog partnera ili će tražiti premijersku fotelju nakon izbora, kazao je da ne vidi boljeg kandidata za premijera od samoga sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali kad me pitate tko bi bio bolji kandidat, ja ne vidim razlog zbog kojeg bi se moglo nominirati Plenkovića ili Milanovića boljim kandidatom od mene. Ono što mogu vidjeti, pogotovo na sučeljavanju prije dva dana, koje je za mene sramotno, jer nisu zvali ostale kandidate, može se vidjeti da je Milanović iznosio niz neistina, dok je Plenković na to većinom odšutio, što dovoljno govori o obojici. Nisu se previše dirali, više bih to nazvao razgovorom ugodnim naroda slovinskoga. Ali, Most neće uvjetovati fotelje. Nećemo ni dopustiti da netko drugi uvjetuje to isto bez ikakvih razloga".

Image

Maša i Božo Petrov, Vlaho Orepić i Nikola Grmoja

MOSTOVCI BIJESNI: ‘Zašto na TV sučeljavanje nije pozvan i naš čelnik Božo Petrov!?’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne daju jamstva, opet ćemo na nove izbore"

Most će, kaže, ponovno biti uteg na vagi koji će biti potreban SDP-u i HDZ-u da sastave vlast.

"Ja znam da bi takvu varijantu voljeli i SDP i HDZ. Na njihovu žalost, to se neće dogoditi, a na radost hrvatskih birača, dogodit će se da je Most jamac provođenja programa i zaštite njihovih interesa. Most će sigurno biti onaj uteg koji će na kraju odlučiti tko će formirati Vladu. Ako ne budu ni jedni ni drugi dali jamstva, da će se program provesti, onda će se ići na nove izbore, ali nećemo dopustiti da koriste onaj sustav koji su za sebe gradili zadnjih 20 godina, koji je bio na korist njima, a ne biračima koji su im dali odgovornost", poručio je čelnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo