Samohranom ocu ni 50 molbi nije donijelo posao

Nakon što je dobio otkaz jer je brinuo o sinu koji je slomio ruku, samohrani otac Darko Kuzmić iz Donje Dubrave napisao je pedesetak molbi za posao, no bezuspješno.

7.7.2010.
12:01
VOYO logo

Bivša supruga Darka Kuzmića stradala je u prometnoj nesreći prije dvije godine, nakon čega je on preuzeo brigu o sinu Dominiku (7).

Dobio je otkaz jer je bio na bolovanju nakon što je dječak slomio ruku i obolio od viroze. Od početka godine bezuspješno traži posao koji bi mu omogućio normalan život sa sinom. Napisao je pedesetak molbi za zapošljavanje, no posla nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 24sata je rekao kako je bio na mnogim razgovorima, te da je dobio ponudu da radi na terenu, no to nije mogao prihvatiti jer bi tada sina trebao ostaviti nekome na skrb, a za to nema novca.

Nakon što je prije dva mjeseca svoj problem podijelio s javnošću, Kuzmić je od dobrih ljudi dobio hranu i odjeću, te oko 7000 kuna s kojima je platio režije za nekoliko mjeseci koje nije radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, sinu je kupio što će mu trebati za školu, a nabavio je i drva za zimu. Kupio je trimer kako bi zaradio koju kunu košnjom trave dok ne nađe stalni posao, ali ljudi, kaže, kao da nemaju razumijevanja za njegovu muku ili nemaju novca.

''Kad sam istupio u javnost, osuđivali su me što dijete izlažem medijskoj pozornosti. Ali, nisam imao izbora, gladovali smo'', kaže Darko nadajući se kako će dobiti posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Suzana Belović poručila je za 24sata da ako Darko Kuzmić dobije terenski posao i neće moći biti sa sinom, tada će Centar plaćati dječakov smještaj. Dodaje i da ''kada im malo krene u životu, te će troškove i dalje sufinancirati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo