TV PREMIJERA NA RTL TELEVIZIJI / Samo za vas: Nastavak kultnog filma Olivera Stonea!

Stoneov klasik iz 1987. vratio se 23 godina kasnije, opet u rukama velikog redatelja koji je pozvao Michaela Douglasa da ponovi ulogu beskrupuloznog brokera. Film 'Wall Street: Novac nikad ne spava' pogledajte večeras od 20 sati na RTL Televiziji!

4.4.2014.
12:27
VOYO logo

Gordan Gekko (Michael Douglas) pušten je na slobodu 2001. nakon što je odslužio osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog otkrivanja tajni poslovanja i prevare na obveznicama. Sedam godina kasnije Gekko promovira svoju knjigu „Je li pohlepa dobra?“, u kojoj predviđa i upozorava na ekonomski kolaps.

Njegova kći Winnie (Carey Mulligan) vodi manju internetsku stranicu te se viđa s Jacobom Mooreom (Shia LaBeouf), trgovačkim agentom i štićenikom glavnog direktora firme Louisa Zabela (Frank Langella). Jacob pokušava skupiti novac za istraživanje koje će pomoći da se stvore velike količine čiste obnovljive energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoneov klasik iz 1987. vratio se 23 godina kasnije, ponovno u rukama velikog redatelja Olivera Stonea, koji je i ovaj put pozvao Michaela Douglasa da ponovi ulogu brokera s Wall Streeta. No ovoga puta Gekko se vraća kao novi čovjek koji upozorava na veliki ekonomski krah i pomaže u osveti dečku svoje kćeri, a društvo mu prave slatka Carey Muligan („Never Let me go“, An Education“  „Inside Llewyn Davis“), Shia LeBeouf („Nymphomaniac“, „Transforemers“) i Josh Brolin („No Country For Old Men“, „American Gangster“, „W.“, „Old Boy“).

Zanimljivo, za scenarij je zaslužan Alan Loeb, inače ovlašteni broker na burzi, koji je inspiraciju pronašao u „Bernie Madoff skandalu“, koji je bio najobičnija Ponzijeva shema u visokim financijskim krugovima, u sjajnom filmu koji je Oliver Stone zamislio više kao društveni komentar, a komplicirani svijet financija i njegovo urušavanje pokušao predočiti kao krah ljudskih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo