Samo u Karlovcu nedostaje CD s popisom branitelja

'Kriminalističko istraživanje usmjereno je u dva pravca.

15.4.2010.
15:40
VOYO logo

arti-201004150006006Istraga zbog objave dijela Registra branitelja usmjerila se na Karlovac nakon što je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da na internetskoj stranici objavljeni sadržaj nedostaje u karlovačkom Uredu za obranu.

Dokument potječe iz 2006. godine kada je nastao kao službeni dokument klasificiran oznakom tajnosti te je dostavljen područnim uredima za obranu u svim županijama, objasnio je u Opatiji Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP -a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom i detaljnom analizom u svim uredima ustanovljeno je da CD s kojeg potječe objavljeni materijal nedostaje upravo u karlovačkom uredu te su istraživanjem obuhvaćene osobe koje su bile u posjedu i raspolagale su tim materijalom, piše Večernji list.

"Kriminalističko istraživanje usmjereno je u dva pravca. Prvi, odakle je dokument s oznakom tajnosti izašao, što je ustanovljeno, i drugi, tko su osobe koje su ga objavile", rekao je Borovec dodajući da policija nastavlja posao i da su četiri osobe u obradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzeta je velika količina računalne opreme, CD-ova i drugih dokumenata koje će se pregledavati sljedećih dana. Zasad sporni CD još nije pronađen.

"Izvjesno je da postoji kaznena odgovornost nekih osoba u odnosu na postupanje s dokumentom koji je imao oznaku tajnosti pa će biti prijavljeni zbog toga", rekao je Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko Interpola zatražene informacije o osobama koje su objavile dio registra koristeći servere u tim zemljama hrvatskoj policiji još nisu dostavljene, no Borovec kaže da u tim državama nema zakonskih zapreka da dostave te podatke.

Što se tiče isprike policije Marku Rakaru, za nju, kaže Borovec, još ima vremena jer kriminlističko istraživanje nije okončano, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim bivše načelnice u Ureda za obranu Dijana Marković i Enesa Felića, pod policijskom istragom su i dvojica djelatnika Centra 112 Martin Barić i Davor Stiščak. Barić i Stiščak potvrdili su Hini da su bili na obavijesnom razgovoru. "Dečki su rekli da ništa ne komentiram novinarima i ja vam ništa drugo ne mogu reći, nego da je za mene ovo šok", rekao je Barić. Stičak je rekao kako će poštovati "instrukcije s policije da ništa ne komentira o slučaju", dodajući da nije uhićen i da je na svojem radnom mjestu. (Hina)

Prethodni članci:

arti-201004140655006 arti-201004140277006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo