SAMO U HRVATSKOJ / Evo što su na sudu rekli Maškarinu koji još čeka presudu i odštetu zbog stravične liječničke pogreške

Miroslav Maškarin je prije gotovo devet godina ostao bez noge nakon rutinske operacije slijepog crijeva, a još uvijek traju suđenja vezana uz odštetu.

21.4.2015.
18:33
VOYO logo

Prije sedam godina, Miroslav Maškarin je tužio državu odnosno KBC Rijeka i tražio 13,7 milijuna kuna. Ponuđeno mu je 2,5 milijuna što je njegova obitelj odbila.

Na prošlom ročištu, sutkinja je naložila da se pripremi financijsko izvješće oko naknade štete pa je danas sudski vještak na Općinskom sudu u Rijeci iznosio sve što bi Maškarin zaradio radeći kao zidar i koliko će potrošiti za njegu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo izgubljena zarada, prema vještaku, iznosi 1,253 milijuna kuna. Za njegu mu pripada 474 tisuća kuna, ako se sat njegovatelja računa s 25 kuna, a 854 tisuće kuna ako je sat 45 kuna. Za te dvije stavke, koje prema vještaku iznose 2,107 milijuna kuna, Maškarin je tražio 4 milijuna.

Zaboravili na dvije godine i mirovinu

No, razlika između zatraženog u tužbenom zahtjevu i vještakova izračuna, iako je riječ o 1,9 milijuna kuna, zapravo nije tolika jer obračun nije potpun, a tu su još i kamate. U nalazu je neto izgubljena zarada, a ne bruto, njime obuhvaćeno razdoblje do kraja 2013. godine pa nedostaju dvije godine te nema iznosa izgubljene mirovine koju bi Maškarin imao od 65 do 74 godine života, smatra Maškarinova punomoćnica, odvjetnica Ingrid Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće i vjerojatno posljednje ročište zakazano je za lipanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo