novi pregled tjedna /

Samo čekam da papu proglase udbašem, komunjarom i da ga pitaju gdje je bio deve'st prve

Image

Kome idu mudri umnjaci, a tko je popušio trule karijese, pročitajte u novom pregledu tjedna

6.9.2015.
18:33
VOYO logo

U tjednu iza nas Lalovac skinuo majicu i golih prsa udario po bankarima, Kinezi nam maznuli ideju i održali vojnu paradu, papa Franjo apelirao na oprost ženama iza kojih je abortus, vlast i oporba se opet natezali oko datuma izbora, a repka nam na otvaranju Euro basketa maznula Slovence. Kome idu mudri umnjaci, a tko je popušio trule karijese, pročitajte u novom pregledu tjedna.

Zašto na utakmicama vidim samo utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo košarkaški Euro, i mi u prvoj utakmici smazali Slovence. Neprikosnoveni Babo, car Bogdanović potiljkom udario u parket, bilo mi žao dečka, ali opet, rasturili smo susjede i to mi je super. I ne, ja u toj utakmici ne vidim arbitražu oko mora, niti vidim problem vinjeta, niti bilo što drugo osim deset momaka koji igraju dobru košarku. A volim našu repku, jako je volim, mislim da bolju nismo imali od kada nam je otišao nikada prežaljeni Dražen. Dečki, sretno vam bilo, od srca, evo vam jedan mudri umnjak, a ako na turniru odete dovoljno daleko, dobit ćete ih još. Sretno!

Image

Zašto nam Kinezi kradu ideje o paradama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po uzoru na onu zagrebačku, i Kinezi su prije par dana održali svoju vojnu paradu. Zajebavam se, održali su je povodom 70 godina obrane od Japana, za našu paradu nisu niti čuli. Nisam siguran jesu li uopće čuli i za Hrvatsku. Četiri i pol milijuna stanovnika, kažete?! Toliko radnika svakog jutra uđe u srednje veliku sečuansku tvornicu lonaca i tava. Elem, Kinezi na paradi demonstrirali moć, pokazali dalekometne rakete kojima se iz Pekinga precizno može pogoditi tupe kandidata Trumpa. Do sada mi se od kineskih izvoznih proizvoda najviše sviđa gombao piletina s kineskim orasima, ali ako počnu izvoziti rakete dalekog dometa, onda smo jebali ježa. Halo, Kinezi, pomalo. Evo vam truli karijes, vama i svima ostalima koji razvijate naoružanje.

Image

Tko to šljivi bankare?

Lalovac je ušao u totalni rat s bankama. Konvertirao je švicarce u Eure, pa ispada da su banke popušile pet milijardi kuna. Bankar bi ti najradije naplatio i disanje zraka kada uđeš u njegovu poslovnicu, pa si mogu misliti koji su sada slom živaca lokalni direktori dobili, kada su morali nazivati središnjice u Austrijama i Italijama da im kažu kako stvari stoje. Prvi mi impuls kaže – tko ih šljivi, tornjajte se bankari jedni. Ali kada razmislim na duge staze, koji će normalni investitor ikada uložiti pare u Hrvatsku, kada se ovim primjerom dokazuje da tvoje pare nisu sigurne, jer nikada ne znaš kada će lokalni parlament brzinski izglasati neki zakon kojim će ti zajebati investiciju. Ali opet, tko vas šljivi, bankari jedni, bolje da je Lalovac spasio život 50 000 familija, a o investicijama ćemo razmišljati neki drugi put. Gospon ministar, evo vam dva mudra umnjaka.                                  

Image

Gdje je papa bio devest prve?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je svećenicima sugerirao da daju oprost grijeha ženama koje su napravile abortus. Meni je papa Franjo totalni genijalac, mislim da se takav rađa jednom u sto godina, a takav se ustoliči u Vatikanu jednom u milijun godina. Čovjek je pun duha, oprosta, mudrosti, blagosti, humora, šarma, govori što misli i radi što govori. Mislim da se ovi naši lokalni svećenici hvataju za glavu svaki puta kada Papa krene iznositi novi stav. Samo čekam kada će ga proglasiti udbašem, komunjarom i kada će ga pitati gdje je bio devest prve. Poživi nam, dobri čovječe, poživi nam u punoj snazi i mijenjaj stvari, imaš tu moć. Evo ti maksimalna tri mudra umnjaka.

Image

Zašto život nije fer?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest tjedna je slika malenog Sirijca kojeg je more izbacilo na tu tužnu plažu. Nema se tu što puno reći, osim – jebi se svijete, jebi se živote, nisi fer. Mirno spavaj, maleni, na nekom sretnijem mjestu… a svijetu idu tri trula karijesa.

Image

Zašto je tajming bitan?

Iz tjedna u tjedan špekulira se datumom izbora, pa je tako i proteklih dana ta tema okupirala medije. Malo mi ljigavo zašto ovi na vlasti skrivaju od raje kada će se dogoditi famozni dan D, ali s jedne ih strane razumijem. I ja špekuliram s trenom  kada ću ženi obznaniti da navečer idem u birtiju, tajming je bitan, bez zajebancije. Jednako kao što i moj odlazak u birtiju niti mrvu ne mijenja svijet u kojem živimo, tako ga ne mijenjaju niti hrvatski parlamentarni izbori. Buzdovani se desetljećima rotiraju hokejaškim izmjenama, a stanje je vazda komatozno. Hajde gospon premijer, guknite više koja je nedjelja izborna, naporno je ovo natezanje, a ionako je nebitno, tresla se brda, miš prdnuo u rosu. Zato što još niste guknuli, evo vam truli karijes.

Image
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču