Samo 16 od 16.000 kafića zatražilo pušački status

Zabrana pušenja u kafićima uskoro stupa na snagu, a u Ministarstvo zdravstva stiglo je 16 zahtjeva za izdavanje rješenja za prostore za pušenje.

15.3.2010.
13:28
VOYO logo

Zahtjeve za izdavanje rješenja, doznaje se u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, podnijeli su vlasnici ili korisnici ugostiteljskih objekata na području Grada Zagreba, Karlovca, Jastrebarskog, Kutine, Čazme i Pisarovine, piše Novi list.

Nakon što netko podnese zahtjev, inspekcija provjerava udovoljava li objekt svim zakonom propisanim tehničkim uvjetima da bi se u njemu moglo pušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnji rok za izdavanje rješenja je 60 dana od dana podnošenja zahtjeva sa svom potrebnom dokumentacijom.

Ugostitelji će i nakon 9. travnja moći podnositi zahtjeve za izdavanje rješenja za pušačke prostore, no u objektima za koje do tog roka nisu ishodili rješenje, pušenje neće biti dopušteno, objašnjavaju u Ministarstvu zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što će se stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda moći zapaliti cigareta u samo 16-ak od oko 16.000 ugostiteljskih objekata u državi, cehovske predstavnike ne čudi ni najmanje.

"Ljudi ne predaju zahtjeve iz jednostavnog razloga što još nisu prilagodili svoje objekte novim zakonskim uvjetima. U ugostiteljskim objektima su sada gosti, a vlasnici čekaju da počnu raditi terase da bi krenuli u adaptacije, da im posao ne stoji", kaže Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kafići će, dakle, proljeće redom dočekati kao nepušački, da bi tijekom toplih mjeseci udovoljili strogim tehničkim zahtjevima novog zakona i zatražili od Ministarstva dodjelu pušačkog statusa prije zimske sezone.

Prethodni članak:

arti-201003090164006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo