NAJBOLJA VEČER U ŽIVOTU / Sam Smith odnio veliku pobjedu na Grammyjima

Image
Foto: AP

Britanac Sam Smith, koji je dobio Grammyje za pjesmu godine i za snimku godine za "Stay with me", najbolji pop album godine ("In The Lonely Hour") i najboljeg novog izvođača, rekao je da je ovo bila "najbolja večer njegovog života"

9.2.2015.
7:54
AP
VOYO logo

SamSmith odnio je veliku pobjedu na 57. dodjeli glazbenih nagrada Grammy u nedjelju u Los Angelesu s četiri nagrade, Beck je bio veliko iznenađenje večeri s nagradom za album godine, dok su se favoriti Beyonce i PharrellWilliams okitili svaki s po tri Grammyja.

Britanac Sam Smith, koji je dobio Grammyje za pjesmu godine i za snimku godine za "Stay with me", najbolji pop album godine ("In The Lonely Hour") i najboljeg novog izvođača, rekao je da je ovo bila "najbolja večer njegovog života".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTOGALERIJU S CRVENOG TEPIHA POGLEDAJTE OVDJE!

Na opće iznenađenje, Beck (44) koji nije objavio ni jedan album posljednjih šest godina, odnio je nagrade za najpoželjnije kategorije - za album godine za "Morning Phase" koji je proglašen i najboljim rock albumom, pretekavši favorite Pharrella Williamsa, Beyonce i EdaSheerana.

PharrellWilliams dobio je nagradu za najbolju pop solo izvedbu za pjesmu "Happy", najbolji urbani suvremeni album ("Girl") i najbolji video za pjesmu "Happy".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvodeći na sceni tu pjesmu, on je odao počast pokretu protiv nasilja nad crncima, a njegovi plesači u crnim kapuljačama podigli su ruke u zrak, poput uzvika "Ruke u zrak, ne pucajte" pokreta protiv policijskog nasilja.

Reper Common i pjevač soula JohnLegend također su iskazali solidarnost s tim pokretom, izvodeći "Glory", pjesmu koja govori o drami u Fergusonu gdje je mladog crnca Michaela Browna prošle godine ubio bijeli policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beyonce se okitila nagradama za najbolju R&B izvedbu i najbolju R&B pjesmu, oboje za "Drunk in Love", koji izvodi sa svojim suprugom Jay Z-jem te je ukupni broj Grammyja od početka karijere dovela do okruglih dvadeset.

FOTOGALERIJU S CRVENOG TEPIHA POGLEDAJTE OVDJE!

Najbolji rap album izdao je Eminem "The Marshall Mathers LP 2" što je njegov ukupno šesti Grammy a najbolji album elektronske glazbe Aphjex Twin, "Syro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik BarackObama uputio je sudionicima video poruku u kojoj ih poziva da pomognu u borbi protiv nasilja nad ženama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo