Sada se stvarno bojim

Iako je u srijedu prijepodne govorio kako mu odvjetnik ne treba, jer nije ništa kriv, nakon odvođenja u vojnu policiju Enes Felić je kazao kako se 'sada stvarno boji' te da želi odvjetnika.

14.4.2010.
21:31
VOYO logo

"Sada se već bojim. Inzistirao sam da mi dovedu odvjetnika, a moj prijatelj Miroslav Tomašević ga traži. Bit će to netko od naših prijatelja. Nisam odbijao komunikaciju s civilnom policijom, međutim vojnoj policiji, koja me upravo odvodi na obavijesni razgovor u prostorije MORH-a, institucije iz koje je krenula hajka na mene, rekao sam da želim odvjetnika", izjavio je Enes Felić na izlazu iz svoje kancelarije u Upravi za obranu Karlovac.

Felić je još jednom istaknuo kako je akcija vezana uz registar nastavak mobinga koji, prema njegovim riječima, dolazi od državnog tajnika Željka Goršića, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije no što je ušao u automobil vojne policije, Felić je kazao: "Pogledajte, posjedaju me na stražnje sjedalo kroz vrata koja se iznutra ne mogu otvoriti, a nisam ni za što optužen, kao niti osuđen".

Podsjetimo, policija je oko 13 sati i 30 minuta pretresla njegov stan u Karlovcu odakle su izuzeti razni predmeti te računalo. Nakon toga Felića su vojni policajci odveli u njegov ured u Uredu za obranu Karlovac koji su također trebali pretresti. Ondje su također trebali naći papir koji je Felić napisao dan ranije znajući što će mu se dogoditi, jer je već tada dobio informaciju, kako je kazao, da će mu smjestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Enesa Felića, policija je u utorak na obavijesni razgovor odvela Dijanu Marković, također zaposlenicu MORH-a, nekadašnju šeficu Ureda u Karlovcu, koja je premještena unutar sustava prije dva tjedna te sada obavlja poslove u Zagrebu.

Jutarnji doznaje da su uhićena i dva djelatnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje (Centar 112) u čijim je prostorima također izvršena premetačina. Svi se sumnjiče za kazneno djelo odavanja službene tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004140277006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo