UTRKA ZA PANTOVČAK /

Sada je službeno! I Miro Bulj hoće biti predsjednik. 'Ja sam narode samo vaš!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nitko mi ništa u politici nije poklonio, za sve sam se izborio sam. Bio sma uz Hrvatsku kad je trebalo biti, u vrijeme Domovinskog rata kad sam imao 19 godina. Nisam bio ni u Bruxellesu niti sam ruski niti američki igrač'

8.10.2024.
11:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Na današnji dan Sabora, kao zastupnik objavljujem da ću se kandidirati za predsjednika RH, kao narodni kandidat", najavio je Miro Bulj u utorak.

“Nitko mi ništa u politici nije poklonio, za sve sam se izborio sam. Bio sam uz Hrvatsku kad je trebalo biti, u vrijeme Domovinskog rata kad sam imao 19 godina. Nisam bio ni u Bruxellesu niti sam ruski niti američki igrač, ja sam, narode, samo vaš”, dodao je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako vas budu pitali jesam li najidealniji kandidat, naravno da nisam, ali nisam ni loš premijer. Ako vas budu pitali za djela, dođite u Sinj", rekao je Bulj.

Mostov zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj najavio je prošli tjedan mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREĆE U UTRKU ZA PANTOVČAK? /

Milanović dobio novog protukandidata? 'Moguće da za par dana objavim kandidaturu'

Image
KREĆE U UTRKU ZA PANTOVČAK? /

Milanović dobio novog protukandidata? 'Moguće da za par dana objavim kandidaturu'

Bulj se tijekom konferencije za medije u Saboru osvrnuo na mogući odlazak pripadnika oružanih snaga u NATO-ove aktivnosti za potporu Ukrajini, što je dan ranije odbio aktualni predsjednik Zoran Milanović. Premijer Andrej Plenković nadovezao se kazavši da je Milanović time spasio pet časnika od odlaska u Njemačku.

Bulj je na konferenciji za medije pitao premijera zašto ne šalje vojsku na hrvatske granice, nego umjesto toga "potiho gura časnike" te se "hrvatska država" tako "upliće u rat".

“Lolo, Plenkoviću, ako te ja toliko iritiram, dođi u Sabor s prijedlogom da hrvatsku vojsku, protivno volji, uplićeš u nepotreban rat kako bi pogodovao svojim gazdama i dodvorio se Macronu i ostalima", poručio je Bulj.

Nakon toga je najavio i svoju moguću kandidaturu za Pantovčak, kazavši da "debelo razmišlja" o svom idućem koraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer ovakvo ponašanje predsjednika, premijera i ministra obrane ispod svake razine jedne ozbiljne države".

Novinari su ga pitali je li taj korak predsjednička kandidatura, na što je Bulj odgovorio: "Moguće je da za nekoliko dana objavim svoju kandidaturu. Vrijeme je da običan čovjek, iz naroda… Kaže se da će uletjeti u šesnaesterac i običnim jezikom ću pozvati hrvatski narod da imaju koga podržati", zaključio je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednički kandidati podijeljeni oko vojnog roka: 'Hrpa demotiviranih klinaca u barakama'

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo