SABORSKIM ZASTUPNICIMA ODMOR BIO PREKRATAK: / Većina njih danas je markirala s radnog mjesta, tek 40 njih u sabornici

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabornica zjapi gotovo prazna, od 128 zastupnika koji su se prijavili, samo je 40 njih doista bilo u dvorani

16.11.2018.
22:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

I dok saborski zastupnici u prosjeku dobivaju 15.000 kuna mjesečno, sabornica zjapi gotovo prazna. Kako javlja Dnevnik Nove TV, od 128 zastupnika koji su se prijavili da su danas ušli u zgradu parlamenta, samo je 40 njih doista bilo u dvorani.

S obzirom da su u prvoj polovici mjeseca bili na odmoru, pauza je trajala od Svih svetih do ove srijede, kad je počela nova sjednica, čini se da će većini njih ipak biti potrebno još nekoliko dana odmora da se vrate u punu saborsku spremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da svi navedu da su tu, rade po Saboru, ali da je razlika prevelika, te poslove imaju oni koji vode saborske odbore", komentirao je otužnu situaciju zastupnik Panenić u Dnevniku.

Sunčana Glavak pokušala je opravdati kolege koji su markirali iz saborskih klupa, dan prije početka vikenda: "Ovog trenutka mogu neko opravdanje naći zastupnicima, jer sam i sama do sad bila na sjednicama odbora. Vi znate da dolazi i rebalans i proračun, traje čitav niz zasjedanja po odborima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela Hrvatska je takva?

Nasuprot tome, Predrag Matić bio je puno oštriji, zaboravivši da obični smrtnici većinom nemaju privilegiju markirati s radnog mjesta: "Tužno, žalosno, a što da vam kažem? Cijela Hrvatska je takva, kako u Hrvatskoj tako i u Saboru i obratno."

HDZ-ovac Ivan Šuker nostalgično se prisjetio vremena kada je velika dvorana Mažuranić bila preuska da primi sve zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nekada sjećam da velika dvorana Mažunarić nije bila dovoljna da primi sve zainteresirane zastupnike, ne samo članove odbora i pripadnike medija, a sada nisu došli ni svi članovi odbora", rekao je Šuker.

Roditeljski sastanak važniji od posla

Nekima je, očito, roditeljski sastanak bio dovoljno opravdanje da markiraju s posla, tvrdi Branimir Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam čuo glasine da tu ima stvarno bizarnih opradavanja - poput roditeljskih sastanaka, koji su kasno navečer i nema razloga da netko izostane cijeli dan iz sabora", tvrdi Bunjac

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo