opet stanka / Saborski zastupnici od sutra idu na dvotjednu pauzu: Izračunali smo koliko zapravo rade i za koliku plaću!

Saborski zastupnici idu na odmor

11.4.2019.
19:55
VOYO logo

Hrvatski sabor sukobom je zaključio posljednju sjednicu uoči dvotjedne stanke, a glavni akteri bili su SDP-ov zastupnik Gordan Maras i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Nakon što je u Jandroković zastupnike izvijestio o mišljenju Državnog izbornog povjerenstva (DIP) po kojemu u sabornici ne smiju isticati promidžbene materijale, odnosno poruke i slogane, Maras je dvaput zaradio opomenu i izgubio pravo na riječ zbog upornih prosvjedovanja protiv tog mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključili su se potom i drugi zastupnici pa je Jandroković morao smirivati situaciju "na sve strane". No, vremena za ohladiti se imat će svi akteri ovog sukoba tijekom odmora koji će potrajati kroz dva tjedna, sve do nakon Uskrsa.

Prava je to prilika za podsjetiti na tempo rada krojača hrvatske političke stvarnosti, nezamisliv prosječnom hrvatskom radniku s dvadesetak dana godišnjeg odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjedali 37 dana

Od početka godine saborski su zastupnici plenarno zasjedali 37 dana, iako je radnih dana bilo gotovo dvostruko više, točnije 63. 

Prosječna mjesečna neto plaća za 151 zastupnika pritom iznosi 15 tisuća kuna plus paušal od 1500 kuna, tako da su do sada okvirno dobili gotovo devet milijuna kuna, s tim da je bruto iznos koji država isplaćuje još veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uz plaću tu su i putni troškovi, a dijelu zastupnika plaćaju se i troškovi smještaja... 

Sve to imat će i dok su na uskrsnim praznicima, ali ponovno i u svibnju, kada će uoči europskih izbora ponovno biti na dvotjednoj stanci kako bi se što bolje pripremili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo