'REŠETANJE' PREMIJERA I MINISTARA / Buran aktualac! Uvrede, prozivanja, vrijeđanja i opomene: 'Završit ćete kao Sanader - sam i u zatvoru'

Nakon uskrsne stanke zasjedanje je održano je aktualno prijepodne

24.4.2019.
12:20
VOYO logo

10:25 - Miro Bulj s bocom mlijeka u rukama upozorio je da je Slavonija prazna i da "ne postoji mljekara Sinj".

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Izvor: Jurica Galoic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo 64.000 mljekara, a sada ih ima manje od 5.000. Otiđite i pogledajte dvije trećine Hrvatske! Slavonija je prazna, živite li vi u realnom svijetu? Dođite u moj kraj, Dalmatinsku zagoru pa mi recite čujete li plač djece?", poručio je zastupnik MOST-a, Miro Bulj premijeru Plenkoviću. 

10:14 - Maras se žalio na povedu poslovnika. "My name is Maras, Gordan Maras. I to dobro zna premijer Plenković. Nije htio dati odgovor na to zašto je 300.000 mladih napustilo Hrvatsku", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je Jandroković rekao da je Maras povrijedio poslovnik. 

"Vi ste povrijedili članak 238. gospodine Jandroković. Vi sami sebe trebate prijaviti jer promovirate nositelja liste HDZ-a", kazao pak je na sve to zastupnik HSS-a, Krešo Beljak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:05 - Prilikom Plenkovićevog odgovora zastupniku Ivanu Lovrinoviću o Agrokoru, odnosno Fortenovi, Gordan Maras zaradio je svoju prvu opomenu. 

"Kolega Maras što hoćete vi? Svoju nepristojnost tražite izvan svoje dvorane, dobili ste prvu opomenu", kazao mu je Jandroković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:00 - "Hrvatsku protresaju afere. Hrvatska se svaki dan budi u novoj aferi. Kandidati HDZ-a za Europske izbore zadovoljni su mirovinama u Hrvatskoj. Pa onda glasajte za HDZ. Je li vas sram gospodine predsjedniče što je 300.000 mladih napustilo Hrvatsku?", kazao je Gordan Maras iz SDP-a. 

Plenković mu je odbio odgovoriti na pitanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo da je predsjednik Vlade u strahu. Ljudima je dosta HDZ-a, lopovluka i pljačke. Zar nije smiješno da Ressler iz HDZ-a govori da u Slavoniji nikad nije bilo ljepše nego sada? Sramota je kako se ponašate dame i gospodo iz HDZ-a? Vi se smijete gospodine Plenkoviću, 300.000 građana je iselilo iz Hrvatske za vašeg mandata. Je li vama to smiješno? Meni nije. Konačno vam netko treba raći dosta. Nismo se rađali za Irsku!", poručio mu je Maras. 

Na samom početku sjednice Nikola Grmoja iz MOST-a predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, rekao je da ga moli da bude razuman te da točku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa stavi na dnevni red u "razumno vrijeme". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam korektno uvrstio vašu točku i odbijam vaš prigovor", odgovorio mu je Jandroković na početku sjednice. 

Sve je spremno za novu saborsku sjednicu. Počet će aktualnim prijepodnevom na kojem će zastupnici postavljati pitanja premijeru i njegovim ministrima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uskrsne stanke zasjedanje započinje aktualnim prijepodnevom u okviru kojega će predstavnici Vlade odgovarati na zastupnička pitanja, a poslijepodne slijedi rasprava o izmjenama Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja. 

Image

Bulj donio premijeru mlijeko: 'Živite li vi Plenkoviću u realnom svijetu?'

Image

Bulj donio premijeru mlijeko: 'Živite li vi Plenkoviću u realnom svijetu?'

Jučer je utvrđen redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja kojih će biti 40. Prva će biti SDSS-ova Dragana Jeckov, a posljednja GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od točaka koje će se naći na saborskoj sjednici izdvajamo novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama. S obzirom na približavanje europskih izbora, može se očekivati  da će se radni dan u Saboru pretvoriti u predizbornu kampanju.

Posljednja točka dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja je Mostov prijedlog Zakona o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski aktualac pratite UŽIVO na Vijesti.hr!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo