VELIKA VEĆINA / Sabor nije podržao obuku ukrajinskih vojnika u sklopu misije EUMAM

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prije glasanja Jandroković je podijelio niz opomena, a uvrede su se nastavile. Plenković nije dobio podršku sabora, pa se tako ukrajinski vojnici ipak neće obučavati u Hrvatskoj. Za izglasavanje odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM bila je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas

16.12.2022.
14:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na izvanrednoj sjednici Hrvatskoga sabora zastupnici su glasali o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM.

Glasalo je 107 zastupnika, od čega je 97 bilo za, a 10 protiv. Za podržavanje obuke bila je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas za da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Osim toga, glasali su i o ustavnim promjenama vezanim za referendum, izmjenama Zakona o radu (ZOR) te o novom zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama.
Zastupnici su se također izjasnili o zakonu o "ekstraporezu", tj. o dodatnom porezu na dobit. Uz to, na glasovanju su se našla i dva zakona kojima se stvaraju pretpostavke za primjenu šengenske pravne stečevine u Hrvatskoj, izmjene zakona o strancima i o nadzoru državne granice.

Podsjetimo, Sabor će glasanjem zaključiti ovogodišnji rad te zastupnici odlaze na stanku koja traje do 15. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo