SABOR ĆE ZASJEDATI U STAROJ ZGRADI INE, JANDROKOVIĆ PORUČIO: / 'Odigrat ćemo svoju rolu'

Image
Foto: Josip Regović / PIXSELL

'Dijelovi saborske zgrade na Markovu trgu oštećeni, zbog čega se ona do daljnjega neće moći koristiti', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora

24.3.2020.
15:56
Josip Regović / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je najavio kako će Sabor, koji u srijedu nastavlja zasjedati u staroj Ininoj zgradi jer je njegova oštećena u potresu, "odigrati svoju rolu" i pomoći Vladi u donošenju svih važnih zakona.

"Radit ćemo po dnevnom redu koji je najavljen na našim stranicama, po pravilima koja smo definirali, tako da će Sabor svoju rolu odigrati i pomoći Vladi u donošenju svih važnih zakona", poručio je Jandroković nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada Sabora oštećena u potresu

Izvijestio je da je danas obišao Ininu zgradu u Šubićevoj, u kojoj je smješten Državni inspektorat, navodeći da su definirana pravila i uvjeti zasjedanja. Ponovio je kako su dijelovi saborske zgrade na Markovu trgu oštećeni, zbog čega se ona do daljnjega neće moći koristiti.

"Nažalost, treći i četvrti kat nisu u dobrom stanju, prema informacijama koje sam dobio ti se prostori neće koristiti do daljnjega. Statičari su ih pregledali, dobili smo mišljenje da je bolje da u tim prostorima ljudi ne borave“, rekao je predsjednik Sabora i napomenuo da "ne funkcionira" ni sabornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zgrade Sabora do daljnjega ništa

"Ona ne funkcionira jer nema ni grijanja, niti hlađenja, niti ventilacije, imamo komoru (na krovu) koja se nagnula i koja ne funkcionira, tako da saborska zgrada do daljnjega... ništa“, izjavio je.

Zadovoljan je što je Sabor našao adekvatan prostor za rad. "Ovaj prostor Državnog inspektorata, koji za Hrvatsku ima i povijesno značenje, je adekvatan i u njemu ćemo održavati sjednice“, kazao je Jandroković,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da su zastupnici, koji u Zagreb dolaze iz drugih dijelova Hrvatske, dobili potrebne obrasce da mogu putovati. U dogovoru sa Nacionalnim stožerom civilne zaštite dogovoreno je da saborske iskaznice služe kao propusnice i zastupnici koju putuju na sjednicu imat će izuzeće (od zabrane napuštanja mjesta boravka, odnosno prebivališta), kazao je.

Image
HRVATSKI SABOR SUTRA NASTAVLJA SA ZASJEDANJEM: /

Izglasat će zakon prema kojem će putem mobitela moći pratiti građane?

Image
HRVATSKI SABOR SUTRA NASTAVLJA SA ZASJEDANJEM: /

Izglasat će zakon prema kojem će putem mobitela moći pratiti građane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo