ČEKA SE PLENKOVIĆ SLUŽBENO / Sabor se raspušta idući tjedan, oporba je spremna: 'Eto, na Dan žena doznali smo dobru vijest'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, od raspuštanja Sabora, predsjednik republike Zoran Milanović mora najranije 30 , anajviše 60 dana raspisati datum izbora

8.3.2024.
10:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U tijeku je sastanak u Banskim dvorima. Kako doznajemo, razgovara se o raspuštanju Hrvatskog sabora, koje je najavljeno već za idući tjedan, najvjerojatnije u četvrtak, 14. ožujka. Do sada se nagađalo da će se Sabor raspustiti 22. ožujka.

Službena potvrda očekuje se danas, kada bi premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade trebao najaviti datum raspuštanja Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, od raspuštanja Sabora, predsjednik republike Zoran Milanović raspisat će datum izbora koji se moraju održati u roku od 30 do 60 dana.

To znači da se izbori najranije mogu održati već 21. travnja, a najkasnije 12. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićevi ministri na sve - bez komentara. Premijer će, kažu, sve objaviti na sjednici Vlade.

Oporba, s druge strane, zadovoljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da se AP žuri vjerojatno zbog Obuljen Koržinek, da ne bude uhićena i zbog mogućih novih poruka iz mobitela Josipe Rimac", kaže mostovac Nikola Grmoja. Komentirajući koji bi mogao biti datum izbora, Grmoja kaže kako mu se izglednim čini 12. svibnja, dodajući da "osjeća da bi svibanj mogao biti mjesec promjena".

"Logično je da to bude što prije", mišljenja je Ivana Kekin iz Možemo!. "Eto, na Dan žena doznali smo dobru vijest", dodaje saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađeni mogućim raspuštanjem Sabora u četvrtak nisu ni Socijaldemokrati. Njihova zastupnica Ivana Posavec Krivec kaže da su spremni za izbore, a o mogućoj suradnji s međimurskim županom Matijom Posavcem istaknula je da razgovori traju, ali si do sastavljanja izbornih lista daju rok za konačnu odluku.

"Hrvatskim suverenistima odgovara bilo koji datum. Mi smo spremni. Što prije izađemo na izbore, to bolje", kazao je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista dodajući kako je vrijeme da se vladajući odmore, a i narod od njih jer nizom svojih loših mjera nisu puno, poručio je, dobrog donijeli Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nove izborne jedinice, nova i stara imena. Pripremili smo vodič za izbore

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo