NOVA ADRESA / Sabor seli s Markova trga. Evo o koje dvije lokacije odlučuju

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kada bi se Sabor trebao preseliti još nije poznato, no svoj bi aktualni 10. saziv trebao zaključiti u svojoj zgradi na Trgu svetog Marka. Koja će se lokacija od ponuđenih prihvatiti odlučit će saborsko Predsjedništvo nakon detaljne analize

20.12.2023.
12:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon objavljenog javnog poziva za potragu novog poslovnog prostora Hrvatskog sabora, napokon su poznate dvije lokacije u koje bi saborski zastupnici mogli preseliti dok traje obnova od potresa.

Radi se o lokacijama o kojima se i pretpostavljalo da bi mogle biti dovoljno dobre za potrebe rada Sabora, a to su novi poslovni prostori u Buzinu te zgrada bivšeg sjemeništa na Jordanovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri i pol godine Hrvatski bi sabor napokon trebao krenuti u obnovu od potresa, a proteklih mjeseci raspravljalo se u koje bi se prostore u tom slučaju zastupnici mogli preseliti. Upravo su se Buzin i Jordanovac spominjali kao najbolje opcije jer bi upravo oni mogle osigurati 7000 četvornih metara površine za rad Sabora.

Image
ALI JOŠ UVIJEK NEPOZNATE /

Zna li se kamo će preseliti Sabor? Stigle 2 ponude za novi prostor, bitno im je da ima 7.000 četvornih metara

Image
ALI JOŠ UVIJEK NEPOZNATE /

Zna li se kamo će preseliti Sabor? Stigle 2 ponude za novi prostor, bitno im je da ima 7.000 četvornih metara

Koja će se lokacija od ponuđenih prihvatiti odlučit će saborsko Predsjedništvo kojeg čine predsjednik i potpredsjednici Sabora, dakle Gordan Jandroković, akademik Željko Reiner, Ante Sanader, Furio Radin, Davorko Vidović i Sabina Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Radi interesa javnosti izvješćujemo da je saborsko Povjerenstvo za raspisivanje i provedbu javnog poziva radi odabira poslovnog prostora za smještaj zastupnika u Hrvatskome saboru i zaposlenika Stručne službe Hrvatskoga sabora za vrijeme trajanja radova rekonstrukcije i obnove zgrade Hrvatskoga sabora na sastanku održanom u utorak, 19. prosinca utvrdilo da su na temelju neobvezujućeg javnog poziva, koji je bio otvoren do 15. prosinca, zaprimljene dvije ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponude su dostavili: Kolegij Družbe Isusove (Jordanovac 110, Zagreb), čiji se ponuđeni objekt nalazi se na lokaciji Jordanovac 110, te City Island d.o.o. (Dugoselska 5A, Dugo Selo, Rugvica), čiji se ponuđeni objekt nalazi se na lokaciji Buzinski krči 7A, Zagreb", stoji u priopćenju saborske službe.

Sljedeći je korak na Saborskom povjerenstvu koje treba analizirati zaprimljenu dokumentaciju dviju ponuda i ocijeniti ih te predložiti zamjensku lokaciju. Obnova će stajati nekoliko desetaka milijuna eura, a prema prvim procjenama, trajat će najmanje tri godine. Kada bi se Sabor trebao preseliti još nije poznato, no svoj bi aktualni 10. saziv trebao zaključiti u svojoj zgradi na Trgu svetog Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gdje se seli Sabor? Kreće obnova, a zastupnici još uvijek nemaju prostor za zasjedanje

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo