jasna poruka / Sabo: 'Samo HDZ i SDSS mogu riješiti stanje u Vukovaru nakon navijačkog sukoba'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Žalosno je da netko zbog nekoliko tisuća glasova dovodi djecu i građane Vukovara u nesigurnu situaciju'

20.6.2020.
16:15
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a Željko Sabo poručio je u subotu da samo HDZ i SDSS, odnosno čelnici tih stranaka mogu razriješiti stanje u Vukovaru opterećeno nedavnim navijačkim sukobom koji, kaže, ugrožava sigurnost Vukovaraca.

"Milorad Pupovac vrlo dobro zna i pozna ovu situaciju. Međutim, žalosno je da netko zbog nekoliko tisuća glasova dovodi djecu i građane Vukovara u situaciju nesigurnosti", ustvrdio je na konferenciji za novinare Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da nitko ne griješi kada Vukovar naziva gradom slučajem.

Penava u Vukovar nije donio mir, nego nemir i ne može biti aboliran za navijački sukob

Vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu optužio je da svojim dolaskom na poziciju izvršne vlasti nije u Vukovar donio mir, nego je svojim ponašanjem i djelovanjem unio nemir pa, kako je kazao, ne može nikako biti aboliran za nedavni sukob navijača u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabo je kazao i kako je, dok je on bio gradonačelnik, dogovorio spajanje vukovarskih dječjih vrtića koje  odvojeno pohađaju hrvatska i srpska djeca, ali da to u tadašnjem Gradskom vijeću nisu podržali HDZ i SDSS.

Za navijačke sukobe u gradu rekao je da predstavljaju "vrući kesten" koji nitko ne želi, a koji korijen vuče još iz vremena mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kada je dogovoreno da hrvatska i srpska djeca odvojeno pohađaju školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon mirne reintegracije pokazalo se da odvojene škole nisu prihvatljive

"Već se nakon povratka pokazalo da taj model nije prihvatljiv zbog budućnosti, ali ništa nije učinjeno, tako da djeca u Vukovaru od malih nogu postaju svjesno tko je koje nacionalnosti", kazao je Sabo i ocijenio kako je posljedica takvog modela obrazovanja i nedavna tučnjava navijača zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana.

Upozorio je da zbog svega što se događa u Vukovaru u budućnosti neće biti novih radnih mjesta, a taj grad već su, tvrdi, počeli zaobilaziti i investitori koji žele sigurnost područja i sredine u koju ulažu, a "Vukovar to nije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje došlo je do fizičkog obračuna pripadnika navijačkih skupina BBB-a i grobara u kojem je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Nedavno je zabilježen i napad nekoliko BBB-ovaca na dvojicu mladića srpske nacionalnosti na parkiralištu nekadašnjeg vukovarskog hotela Dunav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo