Sa zaštitarima pokušali ući u novu Kliniku za tumore

Dva sata trajala je drama ispred novoizgrađene Klinike za tumore u Zagrebu.

16.11.2011.
17:56
VOYO logo

Riječ je o novoj Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, čija je gradnja završena još prošle godine.

Nakon što je Klinika za tumore angažirala svoje zaštitare i bravare s namjerom da promjeni brave na svim ulaznim vratima na objektu, Ingra je također angažirala svoje zaštitare i pozvala policiju. Svaka strana je bez postignutog dogovora otišla na svoju stranu. Tako je završio današnji pokušaj nasilnog preuzimanja nove Klinike za tumore", potvrdio je za Danas.hr Vladimir Villach Čeliković, voditelj odnosa s javnošću Ingre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapelo zbog cijene

Objekt u koji je uložen 61 milijun kuna zjapi mjesecima prazan, jer se, kako tvrdi Čeliković, nitko od strane Ministarstva zdravstva i Klinike za tumore nije odazivao na poziv na primopredaju objekta. Trajalo je to od prosinca 2009. pa do kolovoza ove godine.

Sve je zapelo zbog cijene izvođenja radova koja u aneksu ugovora nije precizirana. Naime, zbog produžetka radova na objektu, koje tvrdi Čeliković nije uzrokovala Ingra, potpisan je 4. aneks osnovnom ugovoru u kojem je navedeno da će Ingri dodatni radovi biti plaćeni pri primopredaji kada se preciziraju troškovi i napravi računica. Ingra za te radove potražuje 6 milijuna kuna, a Ministarstvo, kaže nudi 1,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dobroj vjeri potpisali smo aneks i vjerovali da će nam troškovi biti plaćeni", kaže Vladimir Villach Čeliković.

Ministarstvo: Postupili smo po preporuci DORH-a

Iz Ministarstva pak tvrde da postupaju po preporuci Državnog odvjetništva i ističu da se Ingra već ranije prijetila medijima i na taj način vršila pritisak na Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo i nećemo prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog Ugovora, niti na to imamo pravo. Također, ne možemo i nećemo pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra, jer aneks ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Izrazili su žaljenje što Ingra na ovaj način onemogućava poboljšavanje zdravstvene zaštite pacijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo