Napeto u Škabrnji i vukovaru / S premijerom došla i Anja Šimpraga, branitelji viknuli: 'Sramite se'. Milanović preskočio Banožića

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Ona je, pak, poručila: 'Svatko ima pravo na svoj stav, ja sam došča u miru, na nama je da pomičemo granicu'

17.11.2022.
18:27
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Škabrnju. Počast žrtvama odao je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Uz premijera je bila i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga iz SDSS-a te se njenim dolaskom dogodio incident. Naime, nekoliko mještana te branitelja demonstrativno je okrenulo leđa i govorilo da su SDSS i ona nepoželjni nazivajući ih "zločinačkom strankom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo okrenuli leđa zbog Anje Šimprage! Ona je nepoželjna, ne samo ona nego i čitav SDSS. To će biti vječno! To je jedna zločinačka stranka i mi je ovdje nikada nismo prihvatili i nećemo nikada. Molili smo Vladu da ne dolaze s ni jednim članom SDSS-a. Nažalost obećali su nam, ali to nisu ispunili. Do danas nismo ništa znali. Nadali smo se da ona neće doći. Lagali su nas, žalosno i sramota", rekao je predsjednik vijeća Općine Škabrnja, Ivan Dražina. Njen dolazak nije bio najavljen protokolom i ovo je prvi put da iz te stranke netko dolazi na obljetnicu.

Anja Šimpraga, pak, je izjavila: "Ja sam došla ovdje večeras iskreno i čista srca, odati počast stradalima u Škabrnji. Nadam se da ću 18. studenog 2023. imati priliku biti zajedno sa svima, otići na misu i još jednom pokloniti se. Svatko ima pravo na svoj stav, na svoje razmišljanje. Ja sam ovdje došla u miru, na nama je svima da pomičemo granice, da gradimo bolju budućnost i nadam se da ćemo u tome svi i uspjeti", rekla je Šimpraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i ranije tijekom dana još jedna situacija - predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je u Vukovaru otkrivanju spomenika Kati Šoljić i sinovima, a potom odao počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tijekom dolaska na otkrivanje spomenika, Milanović je pozdravljao okupljene, rukovao se s njima, no pritom je preskočio ministra obrane Marija Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo