SISAČKI BISKUP SE S OLTARA OPET UHVATIO POLITIKE: / 'Naša obveza je ulaziti u svjetovna područja'

Image

Biskup Vlado Košić, koji se našao na meti kritika nakon što je pisao premijeru Plenkoviću zbog koalicije s HNS-om i danas se vjernicima s oltara obratio s političkim porukama.

15.6.2017.
17:08
VOYO logo

Povodom blagdana Tijelova, biskup koji je jednom prilikom s oltara pozvao na lustraciju i davao upute za galsovanje na izborima, biskup koji je napao Božu Petrova nazvavši ga naivčinom i izdajicom, biskup koji je blagoslovio ministarstvo ekspresno smijenjenog Mile Crnoje, biskup koji je banalizirao zločine Darija Kordića - ponovno je održao političku propovijed.

'Pitamo se kuda to smijemo sve doći, gdje je ta granica koja predstavlja našu ovlast i granicu dobivenu od Krista. Nekada se, a čini se i danas, u čitavim gradovima i selima, s pjesmama i molitvama, prolazilo noseći pokaznicu i u njoj kruh života. Jesmo li se mi to uplašili da smijemo predaleko pa obiđemo samo crkvu i u nju se vratimo? Hoćemo li tako reći da mislimo da nije prikladno da se mi kršćani previše miješamo u društveni život našega grada, naše domovine, našega svjetovnog života? Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari? Ili smo podložni medijima i onima u javnom životu koji danas ne vole Crkvu pa na svaki njezin iskaz brige za opće dobro zajednice društva prišivaju nedozvoljeno miješanje u društvena i politička pitanja?', pitao se Košić, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na to je pitanje teško odgovoriti, gdje je ta granica, do koje mjere smo svjedoci Krista i njegovih vrijednosti koje smo dužni živjeti i svima svjedočiti. Ipak, ako u dobrom duhu željni pomoći, željni prožeti naše društvo Evanđeljem, ulazimo u svjetovna područja onda to nije samo nama dopušteno, nego naša obveza. Dakako, s blagošću i sviješću služenja', dodao je.

Image
BISKUP ŽESTOKO NAPAO PREMIJERA PLENKOVIĆA: /

'Koalicija HDZ-a s HNS-om je politička protitucija'

Image
BISKUP ŽESTOKO NAPAO PREMIJERA PLENKOVIĆA: /

'Koalicija HDZ-a s HNS-om je politička protitucija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo