PROGNOZA NIKOLE VIKIĆA-TOPIĆA / U novom tjednu bit će svega: snijega, sunca, zahladnjenja, zatopljenja, južine, bure...

Najviše sunca bit će u srijedu, a sve to pratit će i dva zatopljenja te jedno zahladnjenje

8.12.2019.
20:04
VOYO logo

Hrvate zanima kakvo ih vrijeme čeka idući tjedan, a nemali je broj onih koji se nadaju snijegu pa da nešto lakše izdrže zimu. No, Nikola Vikić-Topić nije im baš ispunio želje...

Snijega bi moglo malopasti, ali stvarno malo i ne posvuda na kopnu. Inače, imat ćemo prilično promjenjiv tjedan, oborine, sutra i u četvrtak, a malo je moguće i u utorak te za vikend. U utorak će biti i vrlo vjetrovito. Najviše sunca pak imat ćemo u srijedu. A sve to pratit će i dva zatopljenja te jedno zahladnjenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo zatopljenje već u ponedjeljak. Temperatura ujutro, na kopnu od 2 do 7, rjeđe uz maglu. Može je još malo biti u Baranji, Srijemu i Posavini. U središnjoj Hrvatskoj više sunca. Na Jadranu oko 11 stupnjeva, puhat će umjereno jugo i lokalno će već pasti malo kiše, kao i u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sve oblačnije. Počet će kiša koja će povremeno biti i jaka, osobito nakon 16 sati. Najviša će temperatura biti oko 11, dakle osjetno toplije nego danas, no navečer će zapuhati sjeverac, pa će tad malo zahladnjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji naoblačenje sa zapada. Tijekom dana uz još malo sunčanih razdoblja, no kasnije stiže kiša, osobito navečer. Temperatura oko 12 stupnjeva. U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno. Povremeno uz kišu i pljuskove. I dalje će puhati jugo i oštro, ali nešto slabije nego ujutro. Temperatura slična kao u nedjelju.

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne sve češća i sve jača kiša. Još će puhati jugo koje tek kasnije navečer, oko 21 sat, okreće na buru. Najviša temperatura na obali oko 13, a u gorju oko 9, s tim da će navečer i u noći biti svehladnije pa u gorju može pasti i malo snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak na kopnu još malo kiše ujutro, uglavnom u Slavoniji. Bit će vjetrovito, a zbog toga i hladno. U srijedu sunčanije, ali ujutro vrlo hladno. U četvrtak nove oborine, između kiše i snijega. A za vikend ponovno južina i zatopljenje.

Na Jadranu u utorak razvedrvanje uz olujne i orkanske udare bure. Još samo na jugu može biti malo kiše. Srijeda sunčana, bura će slabjeti, no svejedno će biti hladno. U četvrtak novo pogoršanje s kišom. Temperatura u padu do vikenda, a onda opet raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, sutra stiže pogoršanje. Ujutro još može biti i sunčanih razdoblja, a  onda poslijepodne i navečer sve češća i sve jača kiša koja će polako zahvaćati cijelu Hrvatsku. Ponesite sa sobom kišobran makar kiša ujutro ne bude padala...

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo