S nasmijanim Sarajlijama želimo reći da nismo gov*a

List Makarsko primorje u novom broju na naslovnoj stranici objavio je fotografiju četvero nasmijanih Sarajlija.

3.8.2011.
18:01
VOYO logo

Naime, makarski je tjednik na ovaj način ponudio ispriku građanima Bosne i Hercegovine, koje je u jednom od prethodnih brojeva izvršni urednik Ivo Ćurković nazvao 'viškom' na makarskim plažama.

Preko cijele naslovnice objavljena je fotografija nasmijanih Sarajlija, a iznad njih se crveni naslov "Sarajevski osmijeh u Makarskoj", te poruka da je rasizam samo u bolesnim glavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naslovnica je komentar na zbivanja proteklih dana. Nismo objavljivali nikakav tekst, samo naslovnicu na kojoj se vidi kako se Sarajlije zabavljaju u Makarskoj i kako bismo pokazali da nismo nikakvi fašisti, rasisti i gov*a", kazao je Ćurković za Sarajevo-x.com.

Podsjetimo, izvršni urednik Makarskog primorja u jednom od prethodnih brojeva građane BiH je nazvao viškom na makarskim plažama. Ćurković je napisao kako iz BiH svaki vikend dolaze stotine jednodnevnih turista koji nisu spremni nešto potrošiti, već "dočepati se dijela plaže, sunčati i kupati, a navečer nazad kući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu je Ćurković također naveo i da turisti iz BiH hranu donose od kuće, da jedva potroše i dvije kune za tuširanje na plaži, te da nuždu vrše u moru, dok u WC idu samo u krajnjoj potrebi, zaključivši da je "bolji jedan gost koji dnevno ostavi 500 eura, nego deset onih koji ostave po 30 ili nekoliko stotina".

Tekst je po objavi izazvao burne reakcije javnosti, pa je na njega reagirao predsjednik Ivo Josipović koji je istaknuo da su građani BiH dobrodošli u Hrvatsku, kao i Ministarstvo turizma. Mladi iz BiH revolt su pak pokazali osnivajući na Facebooku grupu "Tepsija bureka, kilogram paradajza i jednodnevni obilazak Makarske rivijere", koja broji više od 24.000 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107280213006 arti-201107280499006 arti-201107280551006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo