Velebit uvršten među najopasnija mjesta

Zaostale mine iz Domovinskog rata, pećine koje se urušavaju, strmi usponi na jakom suncu i vjetru te potpuna izolacija na vrhu planine samo su neke od opasnosti koje vrebaju na Velebitu.

1.9.2012.
9:41
VOYO logo

Velebit je uz Bermudski trokut, pustinje južne Kalifornije i Amazonu uvršten među najopasnija mjesta na svijetu u popularnom dokumentarnom serijalu Man, Woman, Wild, koji za Discovery Channel zajedno produciraju supružnici Mykel Hawke i Ruth England.

"Man, Woman, Wild" je dokumentarni serijal koji se s puno uspjeha redovito prikazuje na Discoveryju od 2010., a hrvatski gledatelji epizodu posvećenu Velebitu, pod nazivom "Hrvatska spiljska odiseja", moći će pogledati u ponedjeljak, 3. rujna, u 20 sati. Serijal je zamišljen tako da ih se ostavi same na opasnoj lokaciji četiri dana i četiri noći samo s odjećom i nožem, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vole divljinu

Hawke je kao bivši član Zelenih beretki u 20 godina karijere prošao je od borbe protiv pobunjenika i uvježbavanja UN-ovih mirovnih snaga u ratom podijeljenoj Africi, vođenja ratne klinike do izviđanja i akcija spašavanja za vrijeme vrhunca kolumbijskog rata zbog droge. Ni za njegovu suprugu ovo nije prvo iskustvo divljine. Ruth England snima dokumentarce o prirodnim fenomenima, plemenskim društvima i egzotičnim životinjama po cijelom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo