KOLOSALNA BRUKA / Ruska jahta mirno isplovila iz hrvatskih voda, a čitavo povjerenstvo treba paziti samo na to: 'Ovo je scenarij dostojan Alana Forda'

Image

'Nadam se da ćete biti uvjerljiviji pred kolegama iz EU-a i NATO-a, odgovorio je zastupnik nakon što je Plenković pokušavao objasniti nestanak zaplijenjene jahte

17.1.2023.
12:35
VOYO logo

Među pitanjima koji nisu baš sjeli premijeru na današnjem aktualcu bilo je i ono Domagoja Hajdukovića o blokiranoj luksuznoj jahti ruskog oligarha koja je netragom nestala prije tri mjeseca iz marine u Betini.

Iako iskusni skiper ističe kako je relativno lagano odvesti brod u međunarodne vode, izvan ingerencije hrvatskih institucija, RTL neslužbeno doznaje da je priča puno bizarnija. GFX brod se iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju graničnu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se pravdao u Saboru

"Ovo je scenarij dostojan Alana Forda i Dubravka Matakovića, za rubriku 'Vjerovali ili ne'. Da cijela situacija bude još bizarnija, postoji povjerenstvo sa 16 ljudi, koje ste vi osnovali i koje služi samo kontroli sankcijskih mjera. Možete li nam objasniti što se to, zaboga, dogodilo", upitao je zastupnik Socijaldemokrata.

"Dijelim nezadovoljstvo zbog nestanka jahte koja je bila zapečaćena. Očekujem izvješće od nadležnih službi jer se tako nešto ne smije događati. Odgovoran za takav propust će odgovarati", rekao je Plenković.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković mu je odgovorio kako se nada da će biti uvjerljiviji pred kolegama iz EU-a i NATO-a. 

"Ovo je pokazatelj koliko smo neorganizirani, koliko je vaša vlada nesposobna. Ovo je brod od 35 metara. Ni luka, ni policija, ni obalna straža, nitko o tome ništa ne zna. Molim vas da istraga bude što hitnija, temeljitija", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo