prevarantski trik / Rumunj (53) kupovao cigarete pa varao prodavačice na kioscima u nekoliko hrvatskih gradova

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prodavačice bi mu vratile ostatak jer bi tijekom plaćanja osumnjičeni davao novčanicu od 200 eura. Potom bi odustao od kupnje i tražio svojih 200 eura natrag. Prodavačice bi mu vratile njegovu novčanicu, a on bi njima vratio prvotno uzvraćen novac od kojeg bi ipak zadržavao po nekoliko desetaka eura

20.2.2023.
11:53
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Policija je uhitila 53-godišnjeg državljanina Rumunjske osumnjičenog za prijevaru u razdoblju od 3. veljače do 15. veljače ove godine, priopćila je PU međimurska. Sumnja se da je prevarantskim trikom prilikom kupovine cigareta na kioscima na području Čakovca, Koprivnice, Varaždina i Umaga varao prodavačice.

Naime, prodavačice bi mu vratile ostatak jer bi tijekom plaćanja osumnjičeni davao novčanicu od 200 eura. Potom bi odustao od kupnje i tražio svojih 200 eura natrag. Prodavačice bi mu vratile njegovu novčanicu, a on bi njima vratio prvotno uzvraćen novac od kojeg bi ipak zadržavao po nekoliko desetaka eura. Ovim je potezima oštetio trgovačka društva iz Umaga i Zagreba za ukupno 390 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nametljivo ponašanje /

Šibenska policija privela 35-godišnjaka. Slao poruke, pozivao i uhodio bivšu suprugu

Image
nametljivo ponašanje /

Šibenska policija privela 35-godišnjaka. Slao poruke, pozivao i uhodio bivšu suprugu

Kako su pojasnili iz PU međimurske, specijalizirani prevaranti koriste se ovim prevarantskim trikom. Riječ je o pomnom odabiru objekata svog djelovanja i često mijenjanju lokacija kako bi ih se teže otkrilo.

Policajci međimurske Službe kriminalističke policije tijekom prošlog vikenda dovršili su ovo kriminalističko istraživanje. Osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Protiv 53-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku temeljem čijeg prijedloga je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu državljaninu Rumunjske odredila istražni zatvor te su ga odveli u varaždinski zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo