'Ruka Đurđe Adlešić košta oko 5 milijuna kuna'

U Saboru još traju rasprave o proračunu za 2011. godinu. Zvonimir Mršić iz SDP-a kazao je da on proračun vidi kao trgovački ugovor.

17.11.2010.
15:19
VOYO logo

Kao primjer je naveo nezavisnu zastupnicu Đurđu Adlešič čija ruka, tvrdi Mršić, košta oko pet milijuna kuna. Naime, upravo je toliko u proračunu predviđeno za izgradnju dječjeg doma u Bjelovaru, piše Dnevnik.hr.

Dragutin Lesar se također složio da je proračun rađen pod pritiskom HDZ-ovih koalicijskih partnera. Uvjeren je da je Vlada zbog SDSS-a odustala od upućivanja Zakona o prebivalištu u drugo saborsko čitanje. Istaknuo je da je u Hrvatskoj prevelik broj državljana koji imaju dvostruka prebivališta, neka i lažno prijavljena. Po toj osnovi oni ostvaruju brojna prava i tako opterećuju državni proračun, dodao je Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi zastupnici isticali su kako je prijedlog proračuna za 2011. realan i primjeren vremenu u kojem živimo. SDP-ove tvrdnje o lošoj situaciji u državi, HDZ-ovci komentiraju kao želju da se pod svaku cijenu dođe na vlast u čemu im pomažu i sindikati koji koji građane pozivaju na ulicu.

"Agrokor je sunce s Istoka"

Ranije je, pak, govoreći o proračunu, bivši sindikalni čelnik Kunst spomenuo i Agrokor te čestitao Ljerki Pulić, menadžerici Agrokora i Đuri Horvatu, direktoru Tehnixa, na osvajanju nagrade CROMA-e za menadžere godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su sunce s Istoka. I veći optimizam za hrvatske poduzetnike. Čestitam im", rekao je Kunst. Ta rečenica posebno je 'dirnula' IDS-ovca Damira Kajina koji je Kunsta optužio da "besramno laže, podmeće i vrijeđa".

Kunst mu nije ostao dužan, rekavši kako je mislio da će Kajin nešto pametno zakukurikati, ali je on samo zakvocao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijelu oporbe važnije je kako će doći na vlast, nego kako građani žive", poručio je Kunst. SDP-ovce je prozvao da nemaju hrabrosti građanima jasno reći kako im je namjera, dođu li na vlast, smanjivati plaće i mirovine te socijalna davanja, te da kao izgovor koriste MMF, prenosi Nacional.hr.

Kosor je trebala reći kako će biti novca za zamrznute mirovine

SDP-ovac Branko Grčić je pak kazao da njegova stranka nije prizivala MMF niti to danas čini. "Nikad nismo zazivali MMF i ne zazivamo ga ni danas, ali se bojimo da ovakva fiskalna politika, koja ide prema kritičnoj fazi u kojoj bi javni dug mogao prijeći i 60 posto BDP-a, destabilizira javne financije i izvršenje svih obveza", upozorio je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar upozorio je pak kako je u proračunu predviđen određen iznos za mirovine, a potom istaknuo kako je dobio Vladin prijedlog koji predviđa da se u 2011. godini mirovine ne usklađuju po Zakonu, što znači da se zamrzavaju.

"Premijerka Kosor trebala je reći kako će biti novca za zamrznute mirovine", istaknuo je Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011170065006 arti-201011160720006 arti-201011160541006 arti-201011150196006 arti-201011150762006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo