Posljednji rezultati prema anketama / RTL u stožeru Ante Đapića: 'Rezultat nije daleko od očekivanja. Imali smo mali manevar'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Unaprijed je čestitao i onima koji će ući u drugi krug predsjedničkih izbora

22.12.2019.
19:58
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Konačni rezultati izlaznih anketa RTL-a pokazale su kako je od 11 predsjedničkih kandidata Anto Đapić zadnji. Posljednji neslužbeni rezultati DIP-a pokazali su kako je za njega glasalo 0,21 posto birača.

Prema konačnim rezultatima izlaznih anketa RTL-a vidi se kako je za njega glasalo samo 0,37 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anto Đapić bio je i prije demokratskih promjena aktivan u borbi za hrvatsku slobodu i neovisnost, ilegalno surađujući s hrvatskom političkom imigracijom kao i aktivnostima u domovini.  

U Hrvatskoj stranci prava obnašao je cijeli niz dužnosti, a od 1993. godine do 2009. godine bio je predsjednik Hrvatske stranke prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. listopada 2014. godine osnovao je Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) kao nasljednika stranke Nezavisna lista Ante Đapića, čiji je i danas predsjednik.

RTL u stožeru Ante Đapića

Reakcije iz Izbornog stožera Ante Đapića nakon prvih izlaznih anketa pratio je RTL-ov reporter Tin Kovačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapić je rekao kako rezultat nije daleko od očekivanja te da je bio mali manevar između dva snažna bloka HDZ-a: Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore.

"Prvo moram kazati da rezultat nije daleko od očekivanja. Bila su dva snažna bloka HDZ-a i tu je bio mali manevar. Temeljne ciljeve ostvarili smo samom kandidaturom. Imali smo program drukčiji od ostalih koji je došao do svijesti većine građana", rekao je Anto Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unaprijed je čestitao i onima koji će ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

"Obišli smo cijelu Hrvatsku, otvorili smo teme koji nitko drugi nije otvorio",  pojasnio je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih 15 godina nema toga što meni nije rečeno. Sve što sam zastupao je protivno premijeru Andreju Plenkoviću i HDZ-u. Zaista ne bih volio da postotak bude odlučujući između dva kandidata HDZ-a, ako tako bude, onda ću moći o tome malo bolje elaborirati. Znam što ne valja u Hrvatskoj i kako promijeniti probleme. To ću onom tko dođe sustavno ponavljati", kazao je Đapić.

Ocijenio je kako je Desno ovim izborima izišao iz osječkih okvira i ušao u nacionalnu kampanju, na čemu će graditi priču za parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako ne zna kome će dati glas u drugom krugu te da će najprije prespavati i sve odlučiti sa svojim stožerom.

"Zahvaljujem svima koji su glasali za nas. Za mene su glasali oni koji vjeruju u mene i moj program", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako trenutno vodstvo Zorana Milanovića ne iznenađuje er je sraz između dvoje HDZ-ovih kandidata očito doveo do dubokih podjela u tom dijelu biračkog tijela, a Milanović je taktički dobro vodio kampanju.

Na upit da komentira optužbe kako nije mogao samostalno prikupiti potrebnih 10.000 potpisa za kandidaturu, već mu je to osigurao HDZ, Đapić je kazao kako su to izmišljotine, a na uvrede više ne želi odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je napomenuti i kako je u Osječko-baranjskoj županiji izlaznost na izbore veća nego prije 5 godina.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo